maanantai 11. helmikuuta 2008

Vie vaikka Meksikoon...

...sanoo Arvottomissa nainen, joka on yhtä kaunis kuin öinen moottoritie.


Ensimmäinen otos HEMAPA-haasteesta sopii erääseen toiseen leffaan, jossa dialogia käydään tyyliin:"Tästä ei sitten puhuta." "Tästä vasta puhutaankin." Ensimmäisen otoksen idea oli olla jotain, jota löytyy melkein aina kaapista. Öljypurkkitonnikalaa, kalamata-oliiveja, kevätsipulia (tätä ei löydy aina), pakasteherneitä ja pakastemaissia. Maustettuna ja paprikaan tungettuna. Mutta lopputulos oli pahaa. Saatan olla vähän allerginen paprikalle, en ole aivan varma.


Toisessa otoksessa kokeilin minimaissilla terästettyä riisiä meksikolaiseen tapaan. Chili, hernekasvi ja maissi ovat kovin meksikolainen yhdistelmä, mutta kun tämäkin meni pieleen niin helmikuun haaste taitaa jäädä minulta väliin: rakas Nikonini on lähdössä lainaan sillä kaikkein rakkaimmalla sisarentyttärelläni on vanhojen tanssit ja digijärkkärissä on enemmän valovoimaa kuin tavallisessa digikamerassa. Vähän murisuttaa kameran lainaus, mutta itsehän ehdotin, joten olen myös syyllinen.

Riisiä meksikolaiseen tapaan2 dl valkoista riisiä
Sipuli pilkottuna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
450 g tomaatteja kuorittuina, siemenet poistettuna ja pilkottuna
Miedonmakuista öljyä paistamiseen
9 dl kanalientä
Pussillinen keitettyjä pakasteherneitä
6 minimaissia
Mustapippuria
Suolaa maun mukaan
Punainen chili ruokailijaa kohti
Korianterin oksia koristeluun

Liota riisiä vartti kuumassa vedessä. Valuta kyllmässä juoksevassa vedessä. Valuta uudelleen ja siirrä syrjään.

Leikkaa chilit neljään haaraan ja liota jäävedessä kunnes ne aukeavat kukiksi.

Yhdistä sipuli, tomaatit ja valkosipuli. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää riisi pyörittele miedolla lämmöllä kunnes riisi on kullanruskeaa. Siirrä syrjään.

Keitä tomaattivalkosipulisipuliseosta hiljaa pari-kolme minuuttia.

Lisää paistinpannuun kanaliemi ja tomaattivalkosipulisipuliseos. Tarkista maku. Kiehauta ja keitä mahdollisimman hiljaa 15-20 minuutti kunnes melkein kaikki neste on haihtunut.

Lisää maissi ja herneet. Keitä ilman kantta kunnes kaikki neste on haihtunut ja riisi on kypsää. Sekoita silloin tällöin.

Siirrä lautasille ja koristele chilikukkasin. Keittokirja käskee varoittamaan tulisuudesta, mutta Paha Setä sanoo, Siperia opettaa.

Pahan sedän keittiö ei oikeastaan suosittele. Lisukkeena tämä voisi olla ok, mutta yksinään ei nappaa ainakaan täällä.

Ei kommentteja: