perjantai 1. helmikuuta 2008

Esipaistettu voitaikinapohja

Tarvitset

150 g voita
4,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Pari hyppysellistä sokeria
Kylmää vettä

Kuutioi voi sivultaan puolen sentin kuutioiksi. Lisää jauhot. Sekoita. Lisää sokeri. Nypi voi ja jauhot sekaisin, mutta älä stressaa hyvästä sekoittamisesta. Tarkoitus on vain valmistella seuraavaa vaihetta eikä voi saa lämmitä liikaa. Lisää kylmä vesi ja sekoita sormenpäillä. Älä lisää vettä niin paljon, että taikina muuttuu tahmeaksi. Lisää vielä tilkka vettä saadaksesi mukaan taikinan ulkopuolelle jäänyt osa.

Pane taikina jauhotetulle pöydälle ja painele kämmenen tyvipuolella (jotta taikina ei lämpiäisi) kunnes voi ja jauhot sekoittuvat hyvin. Muotoile taikina parin-kolmen sentin pakuiseksi kiekoksi ja kaulitse irtopohjavuokaasi sopivaksi. Taita taikina puoliksi ja vielä toisen kerran puoliksi, jolloin taikina on helpompi siirtää vuokaan. Avaa taitokset vuoassa ja taputa taikina kiinni vuokaan.

Esipaista 12 minuuttia 200 °C. Lopputuloksesta saa siistimmän jos pohjan täyttää esipaistossa kuivilla herneillä, mutta se ei ole välttämätöntä.

Alkuperäisessä reseptissä taikina jäähdytetään pakastimessa tai jääkaapissa, mutta ainakin niissä jääkaapeissa, joita minä olen käyttänyt, taikina kovettuu ohjeen yön aikana liian kovaksi. Olen siis jättänyt tämän vaiheen väliin.

Ei kommentteja: