tiistai 12. helmikuuta 2008

Äijälounaalla

Karhuherran kanssa oli taannoin puhetta, että hän haluaisi lainata minulta Miyazakin elokuvan Porco Rosso (Kurenai no Buta) minulta. DVD on sikäli erittäin kummallinen, että en pysty katsomaan sitä nykyisellä 64-bittisellä Kubuntu asennuksellani. 32-bittisellä linuxilla se toimi kyllä oikein hyvin. Muiden leffojen kanssa vastaavia ongelmia ei ole vielä ollut, mutta sanokaa minun sanoneen, että nämä käytönestot tulevat vielä aiheuttamaan kulttuurin katoamista ikuisiksi ajoiksi. Kurosawa ei löytänyt yrityksistään huolimatta Dostojevski-filmatisointinsa The Idiot elokuvan täydellistä versiota Tohon arkistoista. Leffasta puuttuu pitkä pätkä inhimillisen epätäydellisyyden vuoksi eikä siihen aikaan yritetty tahallaan tehdä taiteesta nauttimiskelvotonta.

Sovimme, että käymme lounaalla Arminissa, jonka äijäruokaan voi luottaa. Annokset ovat minun makuuni turhan isoja ja ravintola kuuluu niihin moniin, joka täyttää salaattinsa porkkanaraasteella, jolloin se jää minulta automaattisesti allergian takia syömättä, mutta kun kerran ollaan äijälounaalla niin salaatin syömättä jättäminen lienee ok.

Ketturouva kuvasi kännykkäkameralla kaikkien annokset. Kitsune-san söi broileria, Karhuherra lehtipihvin ja minä kiskoin valkosipulihärän valkosipuliperunoilla. Toinen vakiannoksistani on fish and chips vaikka aika harvoin Arminissa tuleekin nykyään käytyä, koska Kluuvi-talossa ei enää työkokouksia pidetä koska kollegat muuttivat muualle.

Arminista olen omaksunut tapani tarjota tomaattiviipaleita paistettuina.

9 kommenttia:

Ketturouva kirjoitti...

Broileri oli gorgonzolakastikkeessa.

Pitäisikö järjestää arvauskilpailu siitä, mikä on kenenkin annos? :)

Ari Makela kirjoitti...

Jäävään itseni, koska olin paikalla ja tietyt asiat ovat helposti tunnistettavissa kuten esimerkiksi istumapaikat. Annosten lihaosuus ei ole mitenkään helposti tunnistettavissa kuvissa.

Mutta saa kilpailla.

Jaana kirjoitti...

Tuossa ylimmässä kuvassahan on selvästi havajinleike. Ananasviipale sen paljastaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Näin justiin Engelissä Porco Rosson julisteen - se sika näyttää TJ:ltä. :)

Ari Makela kirjoitti...

Rakas P, olet aina osannut olla kohtelias :)

Anonyymi kirjoitti...

P: Kiitos...

Anonyymi kirjoitti...

No, en muotoillut kommenttia niin, että TJ näyttää sialta. Mutta ihan totta, on niissä jotain samaa.

Erkki Lampén kirjoitti...

Mikä on äijäruoan vastakohta - kenties tämä: syön parhaillaan illalliseksi puolikasta kurkkua, jonka päälle sipaisen aina välillä hiukan wasabia. Tömähtää itse asiassa aika äijämäisesti silloin, kun sipaisu on ollut enemmänkin pursotus.

Ari Makela kirjoitti...

Eli tuo tömähdys on siis äijäruokaa.

Majoneesin ja lohenmädin kanssa wasabi ja kurkku kuuluvat suuriin suosikkeihini.