lauantai 25. helmikuuta 2012

KeskuspuistossaImagine helmikuussa 2012. © Heidi.

New Yorkin keskuspuistosta tuli minulle tärkeä paikka. Tässä joitakin kuvia paikoista, joista ei ole tullut aikaisemmin kirjoitettua.

Sheep Meadow

Sheep Meadow'lla ja Keskuspuistolla on värikäs historia, josta voi lukea vaikkapa CentralPark.com:sta tai Wikipediasta.

Karuselli

Karuselli ei ainakaan remontin aikana suljettuna vastannut lainkaan mielikuviani. Talvella se on ymmärrettävästi auki satunnaisesti sään salliessa. Mielenkiintoinen ja merkillinen yksityiskohta on se, että J.D. Salingerin klassikon Sieppari ruispellossa mukaan karuselli soittaa kappaletta Smoke Gets in Your Eyes, jota on mahdoton mieltää lasten, karusellin kohdeyleisön, kappaleeksi.Vuoden 1925 seerumijuoksu

Keskuspuistosta löytyy Balton patsas, joka lienee kuuluisin olemassa oleva patsas koirasta. Balto oli yksi niistä koirista, jotka osallistuivat seerumin kuljettamiseen Anchoragesta Nomeen vuoden 1925 seerumijuoksussa.
Patsas yksin ja toisessa minä mittakaavana. Jälkimmäinen kuva on © Heidi.


Dedicated to the indomitable spirit of

THE SLED DOGS

that relayed antitoxin six hundred miles over rough ice

across treacherous waters through Arctic blizzards from

Nenana to the relief of stricken Nome in the

Winter of 1925


ENDURANCE FIDELITY INTELLIGENCE


En ollut unohtanut patsasta, mutta olin unohtanut sen sijaintipaikan. Onneksi veljeni muistutti minua siitä. Siperianhuskyt ovat minulle rakkaita otuksia ja olen toiminut silloin tällöin veljeni handlerina ja olen ajanut kokonaista yhden kilpailun itsekin.

Sekalaisia kuvia

Hevoskärryjä Manhattanilla näkee yllättävän paljon.Madonnan penkki.National Park Service töissä.

Jossain täällä eräs tuttavapariskunta käveli metallityylisesti pukeutuneena törmäten kävelyllä olevaan isään ja poikaan. Poika oli kysynyt isältään:"What are those?", johon isä oli vastannut "Vampires."Puisto on täynnä oravia.Eikä huskykään ole harvinainen näky. Amerikkalaiset siperialaiset ovat lähes poikkeuksetta näyttelylinjaa. Onko arktisen koiran paikka kaupungissa, jossa yli 30 °C lämpötilat ovat kesäisin normaaleja?Edellisen kuvan orava juoksi koiraa puuhun karkuun. Turvallisesta paikasta voi sitten huudella isommalleenkin.

Kaupungin nurjia puolia.

Kadulla leijuu usein pilven haju. Ei, minä en siihen kamaan koske. Tupakointi sen sijaan tuntuu olevan harvinaista: eräskin suomalainen tuttavani kertoi kuinka kävi tupakalla newyorkilaisen baarin ulkopuolella ja oli ainut, joka poltti. Portsarikin kuulemma otti muutaman metrin etäisyyttä."Concretes"?Monttu.

Kadut ovat täynnä tällaisia ansoja. Tämä on vielä helppo, koska luukut ovat ylhäällä. Ilman varoitusta olisin tuskin päässyt New Yorkista ehjänä kotiin.

Ei kommentteja: