lauantai 4. helmikuuta 2012

West Village

15.1.

Extra Virgin

New Yorkin West Villagesta löytyy pieni, sympaattinen ja ahdas ravintola Extra Virgin. Se on trendikkäinen (ja rikkaiden) new yorkilaisten nuorten aikuisten brunssipaikka. Silti normaali turistikin voi sinne astella huolettomasti. Hyvin pienen odottelun jälkeen meidät ohjattiin pöytään, johon minun piti pujottautua: ensin sitä vedettiin ulospäin, minä menin istumaan ja lopulta pöytää työnnettiin takaisin kohti minua. Tällaiseen tottumattomana olin hivenen aikaa hämmentynyt "Mitä nyt tapahtuu?"Ravintola Extra Virginissä brunssilla.


Baskimunakokkeli: pepperonata, kermaista polentaa, salsa verde, avokadopyree, chorizo. Tästä pitää inspiroitua kotona.Grillattu 8 unssin hampurilainen.


Baskimunakokkeli osoittautui hyväksi valinnaksi. Maut olivat tasapainossa eikä se ollut liian kypsä. Heidi kehui omaa hampurilaistaan seuraavasti ja ylisti malbec-punaviiniään.


Hampurilaisannos oli tuttuun tapaan hyvä. Suositeltavaa on kuitenkin tilata hampurilainen salaatin kera. Ranskalaiset voi aina ottaa lisukkeeksi ja jakaa pöytäseurueen kera. Amerikassa kannattaa lisäksi muistaa, että juusto pitää tilata aina erikseen. Tämä on juustohiirelle hankalaa muistaa. :-)


Sinkkuelämää


Sinkkuelämää on kuvattu näillä nurkin.

Matkatessamme pois Extra Virginistä, Heidi vinkkasi kuvaamaan Sinkkuelämää-sarjan Carrien asunnon ulko-oven. Sarjan mukaanhan Carrien asunto sijaitsee Upper East Sidella. Todellisuudessa ulko-ovikohtaukset on kuvattu West Villagessa, osoitteessa 66 Perry Street. (Tämä löytyy googlaamallakin, joten emme pilaa kenenkään yksityisyyttä...)

Sarjan fanit käyvät säännöllisesti ottamassa oven edessä kuvia - talossa asuvien riesaksi. Asukkaat ovatkin joutuneet estämään portaille pääsyn aidalla.

EDIT: "Sinkkuelämää"-talo tuli myyntiin New Yorkissa jos taskun pohjalla polttaa pikkuraha.

Magnolia BakeryLähellä on myös cup cake -leivoksistaan tunnettu Magnolia Bakery (401 Bleecker Street). Monen newyorkilaisen mielestä leivokset eivät ole kaupungin parhaita, mutta Magnolia on aina täynnä, sillä myös tämä paikka esiteltiin Sinkkuelämää-sarjassa.T-paitoja myynnissä."Otetaanko noita pinkkejä?"; "Kulta, ne ovat violetteja." Kuppikakut maistuivat illalla kotona värisokealle minullekin."Perse" on tunnetusti ranskalainen sukunimi, mutta kyllä se silti hiukan näyteikkunassa hymyilyttää."Katso, sun syntymävuosi!" No ei nyt ihan, ei vaikka siihen lisäisi sata vuotta.

Heidille kiitokset lisäyksistä tekstiin.

Ei kommentteja: