tiistai 21. helmikuuta 2012

Kolmen juuston pihvitHelmikuun ruokahaasteen aihe on viimeinen ateria. Kysymys kuului


Mitä söisit viimeisellä ateriallasi rakkaimpasi kanssa? Mitä sinä valitset ruoaksi jos edessäsi olisi viimeinen ateria pitkään, pitkään aikaan tai se mitä syöt on viimeinen syömäsi ateria ikinä? Mitä söisit mieluiten?


Olemme varsin kaikkiruokaisia ihmisiä, mutta olemme enemmän suolaisen kuin makean perään. Ensimmäinen yritykseni tämänkertaiseen ruokahaasteeseen oli kuitenkin new york -tyylinen juustokakku - juustokakut kun meihin juuston ystävinä uppoavat oikein hyvin. Kakku kuitenkin räjähti irroittaessani sitä vuoasta eivätkä makuyhdistelmätkään toimineet, joten edessä oli joko haasteen skippaaminen tai uusi yritys.

Perinteeksi muodostunut varhaisaamuinen Atlantin ylitse chattaus tuotti ideanpoikasen, joka kypsyi päivän aikana kolmeksi juustoksi.

Tarvitset

kahdelle

Salaatti2 kpl 5 cm kurkkua
1 tomaatti
jäävuorisalaattia
tuorejuustoa
mustapippuria
tilkka sitruunamehua
yrttimausteöljyä
chili-inkiväärikastiketta

Revi salaattia suikaleiksi. Leikkaa tomaatti sektoreiksi. Koverra kurkkupätkien sydän lähes pohjaan asti ontoksi. Sekoita juusto, sitruunamehu ja mustapippuri ja täytä kurkut. Sekoita öljy ja chili-inkiväärikastike. Rakenna salaatti ja pirskota kastiketta sille.

Pihvit4 kpl pieniä naudan sisäfilepihvejä
2 ohutta viipaletta mustapekkajuustoa
2 ohutta viipaletta valkohomejuustoa

Paista pihvit. Kun ne ovat melkein valmiita lisää juustoviipaleet pannulle ja paista hetki, jotta juusto lämpiää ja saa hiukan väriä.

Tarjoile lämpimiltä lautasilta kynttilänvalossa.

KommentitPihvit toimivat ja juustot täydensivät miellyttävästi toisiaan, mutta juustot jyräsivät salaatin lähes täysin. Juustot riittivät hyvin pihvien ainoaksi kastikkeeksi ja mausteeksi. Tätä saa siis vielä harjoitella, kehittää ja salaatin asetteluakin on syytä opiskella. Oishikatta 3/5 siis.

1 kommentti:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

tervetuloa mukaan kisaamaan ruokahaasteeseen!