perjantai 11. tammikuuta 2008

Pahan sedän spydäri

Uhkun yöllistä masutyytyväisyyttä. Vuorokausirytmi on tukevasti sekaisin kun tekee itselleen puolen yön jälkeen tukevan illallisen ja nauttii sen parin oluen
kera. Miettiessäni mitä tekisin toissapäiväisen sherrysinihomeen jämistä sain idean: pyttipannu! Idea on mielestäni sen verran erikoinen, että kehtaan laittaa otsikoksi Pahan sedän spydäri. Joku pitänee tätä narsismina. Saa pitää, mutta mielestäni siitä, että keksii jotain, jonka tuntee omakseen ja josta pitää, saa olla myös vähän ylpeä.


Tämä oli niin äijämäistä, että
Tammikuun ruokahaasteeseen voi hyvillä mielin tehdä jotain hyvin epä-äijämäistä, mutta siitä lisää viikonloppuna, todennäköisesti sunnuntai-iltana.  • Puikulaperunoita

  • Naudan filettä isoina kuutioina (riittävästi lämminneinä)

  • sherrysinihomeen jämät

  • voita paistamiseen

Erittäin jauhoisina perunoina puikulaperunat sopivan hienosti spydäriin. Blancheeraa ne eli keitä pari-kolme minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Kuivaa, anna jäähtyä, jotta etutassusi eivät pala. Kuori ja paista runsaahkossa voissa keskilämmöllä kunnes perunat saavat mukavasti väriä. Älä kypsennä liikaa, jotta puikulan rakenne säilyy hiukan vastaanpanevana. Siirrä perunat syrjään pannulta välttäen ylenmääräistä voin mukana siirtymistä. Pidä perunat lämpimänä.Puhdista pannusta perunoista syntyneet paistojämät. Käännä lämpö kaakkoon ja lisää voita ja paista lihakuutiot kuten paistaisit pihviä. Ainakin sähköliedellä lämmön voi sammuttaa kokonaan ennen paiston loppua. Lisää tilkka vettä, jotta kastike ei palaisi kuumaan pintaan, lisää perunat, lisää kastike ja anna kiehahtaa.

Idea sherrysinihomespydäristä oli onnistunut ja arvasin oikein, että mitään mausteita ateria ei kaipaisi maukkaan kastikkeen vuoksi.

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

No oli jo aikakin saada yks Paha Setä blogaamaan purtavia! Tervetuloa, toivottavasti viihdyt. Erityisen houkuttelevaa, että kokkailet ilmeisesti paljon Japanian malliin. :-)

Ari Makela kirjoitti...

Kokkailuni on siirtynyt jatkuvasti itäänpäin: Ranska, Italia, Intia, Kiina, Japani. Japanissa on tullut viihdyttyä nyt pitkään vaikka aina välillä on tullut "takapakkia" mm. Marokon kanssa.

Olen virnuillut jo useamman vuoden että onkohan Havaiji seuraavana.

Jaana kirjoitti...

Hyvä Paha Setä, jatka valitsemallasi linjalla, täällä seurataan blogiasi mitä suurimmalla mielenkiinnolla :-)