sunnuntai 29. tammikuuta 2012

USS Intrepid

13.1.USS Intrepid oli matkan ensimmäinen kelluva kohde. Se kuuluu harvoihin museoituihin lentotukialuksiin ja sen historiaan ja nykypäivään voi tutustua museon sivuilla ja Wikipediassa.Hudson-joella olevaa Intrepidiä on lähes mahdotonta kuvata sillä sen ympärillä on maan puolelta vähän tilaa ja laivan vesilinjan pituus on 250 m.

Hangaarikansi

Grumman/Eastern Aircraft TBM-3E Avenger taittuvine, tilaa säästävine siipineen.Jos muistan tämän kuuluisan kuvan tarinan oikein niin lentonäytös oli varsin korkealla seudulla, mutta korkeusmittarin säädöt olivat unohtuneet merenpinnan tasolle. Sadan miljoonan hävittäjäkoneen tuhoamisesta tällaisella huolimattomuudella saanee ilmavoimissa kiitosta esimiehiltä.Haluamatta mitenkään väheksyä Yhdysvaltain panosta toisessa maailmansodassa ja joissakin muissa kriiseissä niin amerikkalaisten asenteessa sotaa kohtaan on nähtävissä pelottavia ihannoivia piirteitä.Kuvavertailu japanilaisesta ja amerikkalaisesta merisotilaan vaimosta, oletan.Intrepidin yleiskone näyttää isolta, mutta on oikeastaan yllättävän pieni.

Intrepid Yhdysvaltain avaruusohjelmassaIntrepid osallistui Yhdysvaltain avaruusohjelman varhaisiin vaiheisiin poimimalla astronautteja Tyynestä valtamerestä. Kesällä Intrepidin kokoelmiin liittyy lisäksi avaruussukkula Enterprise.
Mercury-kapselin jäljennös.
Avaruusruoka ruokahaasteen aiheeksi?

Lentokansi

Tornin kyljessä varoitetaan potkureista ja suihkumoottoreiden paineaalloista. Ylhäälä on risteyksistä tuttu kupera peili.

Tornissa Heidi esitti yksinkertaisen, mutta terävän, kysymyksen henkilökunnalle:"Miksi kapteenin tuoli ei ole keskellä alusta?" "Jotta kapteeni voisi nähdä lentokannen." kuului vastaus. Eipä tullut minun mieleeni ihmetellä samaa asiaa.Circle Linen risteilyaluksia Hudson-joella. Suunniteltu risteily Manhattanin ympäri jäi tekemättä koska ensin tuli tehtyä kaikkea muuta ja sitten ajateltuina päivinä risteilyä ei ollutkaan.Kokoelmiin kuuluu sukellusvene, jossa emme ehtineet käydä.Yritimme ensin nousta lentokannelle laivan kylkeä pitkin kulkevia portaita, mutta löysimme Concorden ja suljetun portin.Museon kokoelmiin kuuluu myös Concorde.Päivä oli erittäin tuulinen ja lentokannella sai usein nojata tuuleen.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: pusukuvaHangaarikannella olin sanonut hymyillen, että en olisi uskonut joskus suutelevani naista lentotukialuksella, johon Heidi ehdotti kuvaa, jollaista kummastakaan ei ollut. Päätimme ottaa kuvan lentokannella. Kuvista kiitokset Uuteen seelantiin.Varhaisissa stealth-kokeissa käytetty Lockheed A-12 ilman pusua......ja pusun kera. © Tuntematon uusiseelantilainen mies.Paluu siviilielämään: New Yorkin katukuvassa Broadway-musikaalien mainosten lukumäärä on silmiinpistävän suuri. Tässäkin näkyy bussin kyljessä oleva Spiderman-musikaalin mainos.

Ei kommentteja: