maanantai 30. tammikuuta 2012

Ravintola GandhiRestaurant Gandhi. The picture is shamelessly loaned from the site of the restaurant. The other pictures were taken by Heidi with her phone.

Matkan ensimmäisellä viikolla oli eräs matkan antoisimmista illoista tavatessamme Heidin ystäviä. Seurueeseen kuului intialaissyntyinen mies, joka valitsi meille intialaisen ravintola Gandhin illallispaikaksi. Ruoka oli hyvää ja oli kiinnostavaa kuulla ruokalajeista ja pöytätavoista.

Alkuruoka

Olisin voinut elää jo pelkästään paikan mangolassilla.

Alkuruoaksi kasvissamosia kolmella kastikkeella. Näitä pitää opetella tekemään.


PääruokaPääruoaksi valitsimme kolme ruokalajia, jotka jaoimme Yhdysvalloissa yleiseen tapaan keskenämme.Kanaa: klassinen lontoolaisannos chicken tikka.Kasviskoftia.Kukkakaalia.

Lisukkeena

Riisiä.Valkosipuli-naan.

JälkiruokaKuva jäi ottamatta, mutta pesta kulfi, jäätelöä pistaasipähkinöillä maistui. Jäätelö oli rakenteeltaan pikemminkin jäädytettyä maitoa kuin kuohkeaa eurooppalaistyylistä maitotuotetta.

Tänne kannattaa mennä. Kartta.

3 kommenttia:

maama kirjoitti...

Tuli nälkä jo ekaa kuvaa katsoessa :P Slurps. Tosin mieleeni heräsi kysymys: Onko tuo annosten jakaminen tosiaan tavallista yhdysvalloissa vai vain intialaisissa ravintoloissa? :> Itse Aasiassa matkustaneena muistan kyseisen tavan olevan vahvan aasialainen, enkä osaa yhdistää sitä ainakaan länsimaihin.

Intialainen ei ole koskaan ollut omaa suurta herkkuani, mutta kyllä noilla nälkä lähtisi ;) Itse olisin saattanut tehdä kuten sinäkin vihjasit; tilata muutaman mangolassin lisää ja antaa muiden pistellä pöperöt. Njam.

Heidi Lehmuskumpu kirjoitti...

Vastaan puolestani tähän.

Tuo alku- ja pääruoan jakaminen oli tässä suhteessa intialaisen ystävän ehdotus eli pikemminkin aasialaista kuin usalaista. Sen sijaan Amerikassa jaetaan aina jälkiruoat syöjien kesken. Tarjoilijat pitävät tätä niin itsestäänselvyytenä, että toivat eilenkin kolme lusikkaa, vaikka vain yksi henkilö tilasi pääruoan. Ruokailijoita oli kolme.

Sen sijaan lasku jaetaan aina Amerikassa. Erillisiä laskuja ei saisi, vaikka pyytäisikin. Jenkit lähtökohtaisesti jakavat kaiken tasan - dollareita ei lasketa tarkkaan. Toki, jos olisi ottanut vain juoman muiden syödessä, olisi ihan ok siitä sanoa.

Heidi Lehmuskumpu kirjoitti...

... korjaus äskeiseen: eilen tuli kolme lusikkaa (jälkiruoalle), vaikka vain yksi henkilö tilasi jälkiruoan. :)