sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Makkaratagine


Ghillie Basanin Marokkolainen keittiö on kuulunut suosikkikeittikirjoihini heti sen hankittuani ja ilahduin kun löysin saman tekijän kirjan Tagines & Couscous - Delicious recipes for Moroccan one pot cooking.

Alla oleva resepti on muunnos kirjan reseptistä chickpea and chorizo tagine with bay leaves, paprika and sage, mutta kotikaappien sisältö ja lähikaupan surullisehko valikoima pakotti muutoksiin. Merkittävimmän muutokset ovat tuoreen timjamin puuttuminen ja salvian puuttuminen. Jääkaapista olisi löynyt myös chorizoa, mutta koska makkarapaketin, jossa luki bocconzini piccanti (eikö bocconzini ole juusto?), parasta ennen päivä ajoittui lomamatkan ajaksi käytin sen.

Tarvitset15 cm makkaraa, esimerkiksi chorizoa, siivuiksi leikattuna
300 g käyttövalmiita kikherneitä
2-3 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
½ dl vettä
2-3 laakerinlehteä
½ tl timjamia
1-2 tl savustettua paprikaa
1 sitruunan mehu
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria

Kuumenna öljy taginessa ja ruskista sipuli ja valkosipuli. Lisää makkara ja ruskista. Lisää vesi ja kiehauta. Mausta timjamilla, laakerinlehdillä ja paprikalla. Lisää kikherneet ja laita tagineen kansi. Hauduta hiljaa 15 minuuttia. Lisää sitruunamehu, pippuri ja suola. Tarjoa kuskusin kera.

KommentitAlkuperäisessä reseptissä ruoka tarjottiin maustamattoman jogurtin ja leivän kera ja makkaran tulisuuteen jogurtti olisi varmasti sopinutkin mainiosti. Kikherneitä oli suhteessa runsaasti liikaa (alkuperäisessä reseptissä 175 g), mutta maukasta tästä tuli nopeasti ja vähällä vaivalla. Oishikatta 3/5.

Ei kommentteja: