lauantai 28. tammikuuta 2012

Kaupungilla I

13.1.

Keskuspuisto

Keskuspuiston Great Hill.

Heidin tehdessä töitä kävin ensimmäisen kerran Keskuspuistossa kävelyllä kohteena luoteisnurkassa oleva lampi.New Yorkin Keskuspuistossa on jotain maagista. Se on kaunis paikka, jossa on paljon koettavaa ja nähtävää. Siellä voi bongata historiallisia asioita kuten Balto-koiran patsaan ja taiteesta tuttuja paikkoja kuten Sieppari ruispellossa -kirjasta tutun karusellin.

Keskuspuisto on opastettu hyvin ja vihreissä kylteissä on puhelinnumerot, joihin soittamalla kohteista saa lisää tietoa. Kaksi niitä tosin ei voi kuunnella ilman kuulokkeita. Puisto on iso ja sinne on helppo eksyä - itse jouduin eräällä kertaa palaamaan jalanjälkiäni takaisin.


New Yorkissa istumapaikat ovat kiven alla. Keskuspuisto kuuluu poikkeuksiin ja monissa penkeissä on muistolaatta.

Kaunista puistoa valitettavasti rumentavat matalat "älä-mene-tuonne,-kiitos"-aidat.Lampi.Puistossa on liikennettä: vilkas sellainen on upotettu maan alle tai kuiluihin, mutta maan päälläkin on teitä, joilla liikennöinti on onneksi rajoitettua. Näillä poluilla en nähnyt ainuttakaan moottoriajoneuvoa.Lammen itäpäästä löytyy putous......ja silta.

Kuvia Manhattanilta


Mereneläväkauppa Broadwaylllä jossain 80. kadun kieppeillä.Shampanjakeilausta jossain Alakaupungilla ollessamme matkalla USS Intrepidille.Jos ajaisin autoa taitaisin parkkeerata jonnekin muualle. Tämä johtunee tilanpuutteesta ja ymmärrän ihmisiä, jotka tulevat autolla New Yorkin keskustaan vielä vähemmän kuin ihmisiä, jotka tulevat autolla Helsingin keskustaan.Newyorkilainen ikoni: keltainen taksi.

Ei kommentteja: