torstai 19. tammikuuta 2012

DelikulttuuriDelikulttuuri on New Yorkissa voimissaan ja niistä saa asiallista ruokaa budjettimatkailijakin.

Park West Café & Deli
13.1.2012

Ylhäällä Heidin bagel ja alla minun kinkkumunakkaani.

Kotikulmilta löytyvä Park West Café & Deli, josta Heidikin kirjoitti on suomalaisittain ajateltuna kioskin ja kahvilan yhdistelmä: nettiyhteys, elintarvikkeita, vessapaperia ja yksinkertaista perusruokaa. Ei mikään fiini paikka: ruoka on ok ja hinta/laatusuhde on hyvä. Munakkaaseen olisi voinut lisätä vaikkapa tilkan tabascoa jos sitä olisi ollut tarjolla. Helsingistä tällainen paikka voisi löytyä vaikkapa Kalliosta.

Katz's Delikatessen
18.1.2012

Katz's Delikatessen on Lower East Sidella sijaitseva deliklassikko, joka kuului must-kohteisiin. Haapasalo suosittelee New York -oppaassaan pastrami-leipiä ja knishejä, joista me valitsimme pastramileivän höystettynä tomaatilla ja juustolla ranskalaisten kera.


Ensimmäisenä pöytään ilmestyi runsas lautasellinen etikkakurkkuja ja vihreitä tomaatteja. Sitten saapui runsaasti erinomaisen rapeita mutta silti mehukkaita ranskalaisia ja lopulta tuli itse leipä joka osoittautui todella hyväksi. Palvelu sen sijaan oli kehnoa: tarjoilija ei katsonut välillä edes pöytämme suuntaan mutta palvelu sentään parani loppua kohti.Jokainen kävijä saa sinisen lapun mukaansa johon ostokset merkitään eikä sitä kannata hukata sillä ravintolan miniminilaskutus, joka on yleinen käytäntö Yhdysvalloissa, on 50 USD.Katzin seinät ovat täynnä kuvia delissä vierailleista julkkiksista. Kuvassa Jimmy Carter vaimoineen.

Salami ei tiskin takaa aivan heti lopu.Heidi.
Minä.

"I'll Take What She Had."

Katz's on erittäin tunnettu elokuvan Kun Harry tapasi Sallyn kohtauksesta.Kun Harry tapasi Sallyn

Google Maps
View Larger Map

KommentitKävisinkö uudelleen? Kyllä, molemmissa. Katz's on tosin deliksi kallis, mutta myös ruoaltaan laadukas.

1 kommentti:

Ari Makela kirjoitti...

Olen kuulemma ymmärtänyt väärin tuon minimilaskutusjutun. Korjaan.