perjantai 13. tammikuuta 2012

Back FortyKirjallisena matkaoppaana on toiminut Heidin minulle jo viime vuonna suosittelema Mondon julkaisema Alli Haapasalon New York. Eräs sen käsittelemistä aiheista on parhaan hampurilaisen etsiminen. Yksi mainituista burger jointeista on East Villagessa sijaitseva (190 Avenue B between 11th and 12th streets) Back Forty. Kun sen 12 dollarin Grass Fed Burgerin saa eteensä kaikkine lisukkeineen (rosmariiniranskalaiset, pekoni ja cheddar jokainen erikseen 2 USD), hampurilaisen maine pullaruokana on mennyttä. Sämpylä ja ranskalaiset loistavat rapeudellaan, pihvin kypsyysasteen voi valita ja pekoni vie suoraan taivaaseen. Vastaavaan pekoniin olen Suomessa törmännyt vain raaka-aineena: Hakaniemen hallista saa Lentävää lehmää vastapäätä Neumatilta upeaa pekonia.

Paikan tunnelma on lämmin ja palvelu ystävällistä. Kahden nälkäisen matkaajan kannatti lähteä tänne. Äijäruokala suosittelee ja yrittää vielä jonain päivänä kopioida purilaisen omaan keittiöönsä.

Google Maps
View Larger Map

5 kommenttia:

maama kirjoitti...

Voihan nenä! Hampurilaisateria on siis mahdollista saada himpun verran terveellisempänä versiona jopa USAsta! Tai no, jos ei nyt terveellisenä sinänsä, mutta ainakin freesimpänä versiona kuin Mäkkäreistä ja BurgerKingeistä. Vau, aikamoista megamättöä, sanoisin :) Pekoni kuulostaa oivalta lisukkeelta, samoin rosmariini perunoiden päällä!

Ja kuten minulle vastasittekin aiemmassa postauksessa: New York on totisesti kaupunki josta saa mitä tahansa, mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Mutta periamerikkalainen ruokakulttuuri on varmasti kuitenkin olemassa jossain pinnan alla, kun matkustaa turistialueilta vähän syrjempään. Tai vielä helpompaa: Kun kipaisee paikallisessa, paikallisten suosimassa ruokakaupassa.

Idea: Tehkääpäs hei ruokakauppa postaus NY:sta! :)

Ari Makela kirjoitti...

Minulla on arkielämäpostaus työn alla ja siinä kirjoitan mm. Whole Foodsista.

maama kirjoitti...

Kuulostaa kiintoisalta. Täällä briteissä porukka on vähän jakaantunut myös kahteen leiriin: ovat ne, joilla ei ole hajua eikä halua paneutua terveelliseen ruokavalioon ja sitten ne, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen tukea Whole Food -yritysiä ja kaikkea mikä kulkee Organic Food -sanaparin alla. ;)

Maalaisjärkeä ei enää ole.

Laura kirjoitti...

Whole Foods ei tuskin kuitenkaan ole ihan jokaisen arkipäivän ruokakauppa. Suosittelen kuitenkin Westville ravintoloita joita New Yorkissa on pari. Simppeliä ja hyvää ruokaa, jos hipsteri tarjoilijoita kestää!

Ari Makela kirjoitti...

Ei Whole Foods toki ole arkiruokakauppa, mutta arkiruokakaupassa en ole vielä käynyt ellei drugstoreja lasketa - kai ne voisi laskea sillä naapurin Duane Readistä saa perusperuselintarvikkeita.

Kokattua ei ole tultua lukuunottamatta leivän paahtamista pannulla eikä sitäkään ole tehty kuin parina päivänä.

Täytyy vielä bongata jokin paikallinen normaalimpikin ruokakauppa.