lauantai 12. maaliskuuta 2011

ValkosipuliöveritTiistaina puhuttiin paitsi viineistä niin myös monenlaisesta ruokaan liittyvästä ravintolat mukaan lukien. Postreskin, paikka, jossa on tarkoitus joskus käydä sen saamien runsaiden kehujen vuoksi. Kävinkin vilkaisemassa lounaslistaa, jolla kuluneella viikolla oli valkosipulivoissa paistettua seitiä. Seiti on minusta pahaa, joten olisi ollut varsin mielenkiintoista kokeilla saako laadukas ravintola siitä hyvää. Välitön seuraus oli vakava valkosipulihimo.

Stockalta takertui hihaan turskafile ja kotoa löytyi valkosipulia, voita, sitruunaetikkaa ja tarvittavat mausteet. Jääkaapista lisukkeeksi plantaasiperunoita ja pakastimesta herneitä.

Valkosipulivoi130 g suolatonta voita
3 valkosipulin kynttä
merisuolaa
valkopippuria
1 tl sitruunaetikkaa

Ota voi etukäteen pehmenemään.

Silppua valkosipuli ja sekoita ainekset tasaisesti voihin.

Blancheeraa perunat keittämällä niitä kolmisen minuuttia. Anna jäähtyä, kuori ja paista runsaassa valkosipulivoissa kypsiksi. Kiehauta herneet ja lisää nokare valkosipulivoita. Paista kala valkosipulivoissa.

KommentitHyvää, oishikatta 4/5. Valkosipuliöveri tyydytti valkosipulin himon. File hiukan hajosi paistaessa mistä miinusta.

5 kommenttia:

j. kirjoitti...

Tää on nyt täysin off-topikkia, mutta pakko oli tulla hihitteleen sille, että blogi on 'äijäruokaa' - eniten duunattu LIHA, vähiten duunattu SALAATTI :D
Sitten vielä sanottava, että tänään lähtee valkosipulivoit muhimaan huomista varten - kiittäen siis vinkistä!

Ari Makela kirjoitti...

Minulla on projektina saada kalaruoat samalle tasolle kuin lihakin. Salaatteja voisi tosiaan tehdä enemmän, mutta niissä on yhden hengen taloudessa se ongelma, että pitää ostaa monenlaista tuotetta, joita on yhteensä liikaa eikä niitä voi pakastaa.

Anonyymi kirjoitti...

Käytitkö pakasteseitiä vai saako siellä Helsingissä ihan tuoretta seitiä.Ei taatusti ollut pahaa.Mikään ruoka,missä on valkosipulia ei voi olla pahaa.

kielensyöjä kirjoitti...

Samaa kysyisin kuin anonyymi ja samaa mieltä olen kuin anonyymi. Itse asiassa minä tuon kirjoitin. Minulla ei vain tuolloin ollut vielä ruokablogia. Ei tietenkään ole pakko uskoa...

Ari Makela kirjoitti...

Anteeksi, että on jäänyt vastaamatta. Ei, en ole tietääkseni koskaan saanut tuoretta seitiä. Sitä kyllä saisi säännöllisesti, joten sein pahuus pitänee lisätä ennakkoluulojen listalle, joista pitää ainakin yrittää päästä eroon.

Mitä uskomiseen tulee niin en näe mitään syytä olla uskomatta vaikka verkossa terve epäluulo on hyväksi. Tuskin kuitenkaan ruokablogeissa kovin usein.