lauantai 12. maaliskuuta 2011

WWF:n kalaopas 2011Meriantura. © Hans Hillewaert / CC-BY-SA-3.0

WWF on julkaissut vuoden 2011 kalaoppaan. Minua siinä ilahdutti erityisesti se, että merianturaa, jota olen halunnut pitkään kokeilla, saa myös MSC-sertifioituna. Enää pitäisi löytää se MSC-sertifioitu meriantura.

Taloudellisesti merkittävien kalakantojen odotetaan tuhoutuneen vuoteen 2050 mennessä, joten kestävästi kalastettua kalaa kannattaa suosia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse käytän syystä haukea,lahnaa,muikkua ja ahventa. Kannattaa niiden ainaisten merikalojen sijaan kokeilla. Erityisesti lahnan mutamaisen maun saisi varmaan peitettyä sakella,mirinillä,soijakastikkeella ja inkiväärillä.Muista,että järvikalojen täytyy olla läpikypsiä,mikä voi olla loheen tottuneelle vaikeaa.

Ari Makela kirjoitti...

Muiden kuin ainaisten merikalojen kanssa on se ongelma että niitä ei oikein saa kuin kauppahallista. Myönnetään: huono tekosyy koska Wanha kauppahalli on muutaman korttelin päässä työpaikaltani ja Hakaniemen halli on työmatkan varrella ja molemmat ovat alle puolen tunnin bussimatkan päässä kotoani.

Pekka kirjoitti...

Voiko järvikaloja, vaikkapa ahventa syödä raakana jos sen pakastaa paripäivää ennen syöntiä? Tekisi mieli kokeilla tartaria jostain järvikalasta.

Ari Makela kirjoitti...

Eräs tuttu mikrobiologi, joka tekee hyvää raakaa lihaa, mainitsi, että päivän pakastaminen tappaa loiset. Itselläni ei ole minkäänlaista asiaan liittyvää asiantuntemusta, joten en ota kantaa. Lähetin tuttavalleni meiliä ja kommentoin lisää jos hänellä on aikaa vastata kysymykseen.