sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Pride-kulkuePerinteinen kauniiden ilmojen istuskelupaikka: Suurkirkon portaat. Kirkkokin on komea nyt kun se restauroitu.

Matkani Pride-kulkueeseen alkoi Belgen siideriviikoilta, jossa tutustuin Lancaster Blushiin. Ei ollenkaan hassumpi siideri. Yritykseni saada tuttuja mukaan oli epäonnistunut: pari on ulkomailla, muutama mökillä ja yksi pelkäsi iskun uusiutumista.

Haahuilin Senaatintorilla etsien tuttuja, katsoin ihaillen kaunista naista, joka sitten tarkemmin katsoen olikin mies. Hymyilin itselleni. Etsintä loppui kun minua kopautettiin olkapäälle ja sitten meitä olikin neljä.Kansallinen kokoomuskin oli paikalla kuten moni muukin puolue. Which is nice. Kristillisdemokraatteja ja Perussuomalaisia ei "yllättäen" näkynyt paikalla.Kulkue Pohjoisesplanadilla.

Olin itsekin henkisesti valmistautunut siihen, että väkivaltaa voi tulla eteen, mutta onneksi mitään ei tapahtunut vaan tapahtuma oli leppoisa ja hauska.Käteni, Pride-iskun uhri. Hyökkääjä oli reppuni. Jotenkin huvittavaa saada kaksi verinaarmua repulla, jossa vetoketjuja lukuunottamatta ei ole ainuttakaan metalliosaa.Ainut ikävä asia oli se kuinka paljon poliiseja ja vartijoita tarvittiin tilaisuuden suojelemiseen. Kuvassa ratsupoliiseja Mannerheimintiellä.Tapahtumissa on hauskaa myös se, että niissä saa ruokia, joihin ei muuten törmää. Tämä on afrikkalaista. Gourmeeta nämä eivät yleensä ole, mutta kaikkea pitää kokeilla.

Hukattuani tuttuni ihmispaljoudessa aloitin ruoan etsimisen ja sitä löytyikin. Valitsin luonnollisesti sellaisen, jota en ollut ikinä kokeillut: jostain päin Afrikkaa tulevaa ruokaa jamaicalaisen alkoholittoman inkiväärioluen kanssa. Annoksen joistakin komponenteista pidin paljonkin, mutta tummat pallerot olivat minulle liian outoja.

Tapanani on ostaa erilaisista tilaisuuksista muistoksi ja järjestävän tahon kannatukseksi T-paitoja. Tällä kertaa mukaan tuli kaksi erilaista Helsinki Pride 2011 paitaa. Hienoja paitoja, mutta niitä ei kannattane viedä väärään aikaan väärään paikkaan.Tämän kyltin pointtia en ymmärrä. Olisikohan ollut samaa porukkaa, jotka mielenosoittivat myös avajaisissa? Avajaisissa ymmärsin kahden miehen kanssa jutellessani, että kyseessä olisi jonkinlainen sukupuolivähemmistöjen sisäinen ryhmä, joka vastustaa Priden "kaupallisuutta". En tiedä, mutta näin minulle väitettiin.Vahinkolaukauksena syntynyt omakuva.Taivaallisen rauhan aukiolle joku oli piirtänyt sateenkaaren.Blackthornea lasissa Hauen terassilla.

Ei kommentteja: