sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

GyūdonKauniita kuvia donburi-annoksista ei saa, mutta ne ovat yksinkertainen ateriakokonaisuuksia ja helppoja valmistaa.

Minun on tehnyt jo pitkään mieli kokeilla gyūdonia eli naudanlihasta tehtyä donburia. Tokiosta ostamani Donburi-kirjan alkuperäiseksi, mitä se sitten tarkoittaakaan, väittämä resepti oli kovin moniaineisosainen, että yhdelle syöjän ja tolkuttoman vuorokaudenajan huomioonottaen yksinkertaistin reseptiä rajusti.

Päivän kokeilu oli käyttää paistamisessa myös sesam-öljyä sillä se on se alkuperäinen japanilaisen keittiön öljy kunnes jo kauan sitten paistoöljy vaihdettiin maultaan neutraaleihin öljyihin. Annos tuli tehtyä vapaalla kädellä mitään mittaamatta, koska a) nälkä b) kellonaika c) ruokaa, kuten kemiaakin, voi tietyissä tapauksissa tehdä mittayksiköillä liraus, luraus ja loraus.

Tarvitsetkeitettyä riisiä
naudan ulkofilettä
kananmunan
puolikkaan sipulin
soijakastiketta
neutraalia öljyä
sesam-öljyä

Keitä riisi. Viipaloi sipuli ja laita se kylmään veteen. Paista kananmuna pannulla ilman öljyä. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Valuta sipuliviipaleet ja laita ne talouspaperin päälle kuivumaan. Viipaloi paistettu kananmuna. Kuumenna neutraalin öljyn ja sesamöljyn seos ja paista liha nopeasti antamatta sen kuivua.

Laita riisi donburi-kulhon pohjalle, nosta päälle sipuli, liha ja kananmunaviipaleet. Lurauta hiukan soijaa päälle.

KommentitSoijakastike oli tarkoitus lisätä aivan viime tipassa lihojen paistuessa, mutta se vähän unohtui. Siitä huolimatta tästä tuli oishikatta 3+.

Ei kommentteja: