perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kemikaalikanaa

Hesarissa oli juttu Kemikaalikanaa. Oluttölkkiä ei tosiaan ole suunniteltu grillausta varten, mutta omat ennakkoluuloni sanovat, että nyt ollaan (taas) kemikaalihysterian puolella: IIIIIIIIIIIIIKKKK! Olen tehnyt tätä oikein maukasta ruokalajia muutaman kerran usean vuoden aikana Jamie Oliverin innoittamana. Niihin kahteen kanaan minä varmasti kuolen.

Ja, mikä estää siirtämästä olutta vaikkapa rosteriseen tai keraamiseen suunnilleen 33 cl oluttölkin kokoiseen astiaan?

6 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Tai päällystämästä tölkkiä foliolla?

Jep, ihan kauhea haloo taas... Meiltäkin taitaa löytyä kaljapeppukanan resepti blogista. Kohta sekin pitäisi varmaan sensuroida! ;)

Ari Makela kirjoitti...

Jutun mukaan alumiinitölkki on lakattu myös sisäpuolelta.

Pahinta on tietysti se, että TÄTÄ SAATETAAN SYÖTTÄÄ MYÖS LAPSILLE! Vakavasti: lapsikortti ansaitsisi natsikortin kohtalon. Jos sitä käyttää niin on automaattisesti hävinnyt keskustelun.

Kid Henry kirjoitti...

Elämä on vaarallisin sukupuoliteitse tarttuva tauti, 100% tappavuus! Ei kannata pahemmin stressata alumiineja ja lakkoja!

Ari Makela kirjoitti...

Kyksyin asiaa kemistiltä: Kemikaalikimaran Anja Nysténiltä, joka vastasi. Hänen juttujaan olen lukenut niin paljon, että olen oppinut arvostamaan hänen mielipiteitään.

kielensyöjä kirjoitti...

En itse noita kemikaaleja ole tullut ajatelleeksi kun on niin nerokkaan oloinen resepti.
Monesti on tehnyt mieli kokeilla, mutta tässä minulle sitten toinen syy olla kokeilematta tehobroiskujen onnettoman elämän lisäksi (en ole varma asiasta, mutta tällainen käsitys minulla on, enkä nyt rupea käännyttämään ketään muuta hipiksi).

Ari Makela kirjoitti...

Ainakin täältä Helsingistä saa luomu ja melkein luomu kukonpoikaa, mutta hintakin sitten nousee viisinkertaiseksi.