keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Petit pois frais à la l'anglaisePidän herneistä, mutta syystä tai toisesta tämä ranskalainen klassikko on jäänyt kokeilematta. Hyvin yksinkertaista: keitettyjä herneitä, mutta hieman huolellisemmin valmistettuna.

Tarvitset1,3 kg hyvin pehmeitä, makeita, nuoria tuoreita herneitä
7-8 l vettä
1½ tl suolaa per vesilitra
suolaa ja valkopippuria
½-1 tl sirotesokeria
6 rkl voita nokareina

Kaada herneet kovaa kiehuvaan suolattuun veteen. Kuumenna vesi mahdollisimman nopeasti takaisin kiehuvaksi. Keitä hiljaa ilman kantta 4-8 minuuttia syöden silloin tällöin kokeeksi herneen.

Valuta herneet heti. Pane ne ja mausteet kattilaan ja kierittele niitä hiljaa kattilassa kohtalaisella lämmöllä niin, että kosteus haihtuu. Tarkista maku kaada herneet kuumalle vadille, lisää voinokareet ja tarjoa heti.

KommentitKeitettyjä herneitä. Hyvää. Liikaa valkopippuria. Oishikatta 3/5. Keitetyt herneet eivät ole ehkä maailman seksikkäin ruokalaji ja tästä ehkä olisi jäänyt blogaamatta ellen haluaisi kehaista hyvää tuotetta: olin jä päättänyt, että en enää ikinä ostaisi non-stick-paistinpannua kyllästyttäni siihen, että ne kestävät vuoden ja ovat sen jälkeen täysin kaput. Suurella epäluulolla ostin tarjouksesta Swiss Diamond -pannun, jota valmistaja muistaakseni mainostaa sanoilla virtuall indestructible. Valmistajan mukaan sen voi laittaa myös uuniin ja kerran olen kokeillutkin kokeillessani huonolla menestyksellä pommes annaa. Ostin myöhemmin toisen, isomman, normaalilla ja kalliilla hinnalla, mutta toistaiseksi olen tyytyväinen. Katsotaan viiden vuoden päästä uudelleen ovatko ne todella virtually indestrucible. Setä on vähän kyyninen, mutta katsotaan.

Ei kommentteja: