keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Kuhaa viinikastikkeessaSain monien vuosien jälkeen jostain kummallisesta syystä tehdä himon kampelaa viinikastikkeessa. Kävin neljässä ruokakaupassa (Stockan Herkku, Arabian K-Supermarket, Taivaallisen Rauhan Aukion S-Market, Aleksis Kivenkadun S-Market - pisteet muuten Arabian K-Supermarketin kalatiskin takana olleelle kauppiaalle, joka todellakin palveli kanta-asiakasta), mutta kampelaa ei löytynyt. Ei tuoreena eikä pakastettuna vaikka joitakin vuosia sitten kalatiskit ja pakastealtaat pullistelivat kampelaa. Ensimmäisenä tuli tietysti mieleen, että onko kampela jo melkein loppuunkalastettu, mutta WWF:n Suomen osasto näyttää olevan sitä mieltä, että tavallisen kampelan syöminen on ihan ok. Piikki- ja hietakampela ovat sitten WWF:n mukaan eri juttu.


Kampela vaihtui kuhaan, mitä en oikein osaa valittaa, koska kuha on Suomen vesien hienoimpia kaloja.Valkoviiniksi valitsin nostalgiasyistä italialaisen Orvieton, johon äitini ihastui Italiassa. Itse en kauheasti valkoviineistä perusta, mutta ruoanlaitossa käytän niitä kyllä.

Resepti on muunnos Arteknon Suuren kastikekirjan reseptistä kampelaa viinikastikkeessa. Alkuperäisessä reseptissä on 600 g kampelaa, mutta vuoan muodon ja koon vuoksi en vähentänyt muita ainesosia.

Kuhafile
½ dl kalalientä (= kalafondia ja vettä)
½ dl valkoviiniä
(1 tl suolaa - en lisännyt koska fondissa on suolaa)
valkopippuria
2 dl crème fraichea

Kuumenna uuni 225-asteiseksi.Leikkaa kuhafile pitkittäin halki ja kääri puolikkaat rullalle ja laita uunivuokaan.Sekoita kalaliemeen viini, mahdollinen suola, valkopippuri ja crème fraiche.Kaada kastike kalafileiden päälle ja kypsennä uunissa 25-minuuttia.

Ei kommentteja: