lauantai 12. huhtikuuta 2008

Katkarapupennevuoka

Katkarapupasta

Tämän päivän illallinen on kirjasta Ihana Italian keittiö kuten béchamel-blogauksesta saattoi arvatakin. Sivulta 103 löytyy makaronivuoka tuoreiden katkarapujen kera, mutta koska olen hivenen henkisesti allerginen makaronille vaihdoin makaronit penne-pastaksi ja koska tuoreita katkarapuja nyt ei vain ole saatavilla niin katkaravut tulivat pakastimesta.

Tarvitset


Annoksen béchamel-kastiketta
100 g voita
250 g pieniä herkkusieniä viipaloituina
250 g kuorittuja katkarapuja
2 rkl lämmitettyä brandyä
50-75 g raastettua parmesaania
250 g penne-pastaa
koristeluun tuoreita basilikanoksia

Valmista 3 dl bechamèl-kastiketta. Pidä se lämpimänä.

Kuumenna puolet voista kattilassa ja keitä sienet siinä pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää katkaravut ja kuumenna ne. Kaada katkarapujen päälle lämmitetty brandy ja sytytä se palamaan. Liekkien sammuttua sekoita joukkoon puolet juustosta ja tarkista maku.

Keitä pasta kiehuvassa, miedosti suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta se hyvin. Tarkista kastikkeen maku ja lisää siihen loput juustoraasteesta.

Kaada kolmasosa pastasta voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle puolet sieni-katkarapuseoksesta. Toista kerrokset niin, että päällimmäiseksi jää loput pastasta.

Valuta päälle béchamel-kastike. Kuumenna loput voista kasarissa ja kun se saa vähän väriä kaada se vuoan pinnalle. Kypsennä ruokaa 200 asteissa uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes pinta on kullanruskea. Koristele tuoreilla basilikanoksilla ja tarjoile kuumana.

Ei kommentteja: