tiistai 15. huhtikuuta 2008

Kapula jatkaa matkaansa

Todella haastavasta purkkikurmeehaasteesta jokseenkin kunnialla selviydyttyäni on aika heittää kapula eteenpäin. Uhrina toimii tällä kierroksella Prinsessakeittiö, jonka bongasin silloin kun osallistuin ensimmäistä kertaa ruokahaasteeseen. Prinsessakeittiön Veera on blogannut sympaattisesti muunmuassa pastasta kera tonnikalan ja kirsikkatomaattien, mutta varsinaisesti haasteidean herätti Veeran haastepostaus "Mutta kun en saa unta jos en syö neljää villisikaa" sillä ystäväpiirissäni syntyi jo vuosia sitten idea Asterix-tyylisestä illallisesta, mutta se jäi niiden ideoiden joukkoon, jotka nyt vain jäivät toteuttamatta, mutta Prinsessakeittiön blogaus herätti vanhan idean eloon.

Salamahaasteessa haastaja sitoutuu kokeilemaan reseptiä ja täten juhlallisesti lupaan, että kutsun ystäväni syömään villisikaa 40-1 Unauthorized -illalliselle.

Haasteen aihe on villisika. Sen voi valmistaa Obelixin laihdutusruokana (keksi ja jotain pientä, kuten kokonainen villisika, sen päällä) tai täysin vapaavalintaisesti. Äijä luonnollisesti ehdottaa paistamista, mutta se ei ole pakollista.

Haaste
  • Haastaja: Äijäruokaa

  • Haastettu:Prinsessakeittiö

  • Dedis: 25.4.2008

  • Aihe: Valmista villisiasta ruokaa, josta ihminen, joka pelkää vain sitä, että taivas putoaa hänen niskaansa, nauttisiHaasteen säännötHaasteen säännöt olen häpeämättömästi kopioinut suoraan Kulinaarimurulasta. Alla oleva teksti on Välispiikin. Ensimmäisen, tämän haasteen kannalta irrelevantin kappaleen ateriakokonaisuudesta, jätin pois.


Ilmoita minulle, kun olet valmistanut haasteruoan. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiäsi ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saat vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saat olla. Pääasia on pitää hauskaa!

Kun olet suoriutunut tehtävästä, sinulla on oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamallesi blogikokille. Ennen haastamista on kohteliasta tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että valikoit omaan haasteeseesi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisit jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisit oppia käyttämään. Sinun tulee perehtyä haastamaasi blogiin riittävästi, jottet valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, voit vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujana sinulta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Villisikaa coppaan käärittynä voi tutustua tästä http://prinsessaruoka.blogspot.com/2008/04/coppaan-kiedottua-villisikaa.html
Olenhan ajoissa?

Ari Makela kirjoitti...

Enemmän kuin ajoissa: deadline oli 25.4. Kiinnostava lopputulos! Italialaisesta keittiöstä olen bongannut mm. erilaisia parmankinkkuun käärittyjä juttuja. Onnistuit siis vahingossa yhdistämään kaksi pitkäaikaista mielitekoani.