sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Ruokaa haittaihmisen keittiöstä

Teen suhteellisen säännölliseti japanilaista pihviä inkivääriperunamuusilla. Olen jo pidemmän aikaa ajatellut kokeilla pihvin sijasta lohta ja nyt se syntyi. Kyllähän se toimi vaikka kala jäikin vähän raaemmaksi kuin sen tuoreus olisi sallinut. Oishkatta-asteikolla siis kolme.


Tänään piti tehdä huikean kiehtovan maalishaasteen alfa-versio, mutta päivä on kulunut kansalaisaktivismiin. Aamulla tein loppuun EFFIlle lupaamani ohjelman. Päivän aikana sain kuulla, että minut pitäisi viedä saunan taakse kaikkien muiden adressin allekirjoittajien kanssa. Ei että olisin yllättynyt tästä reaktiosta. Lapsipornoharrastajaksi minua sentään ei ole kutsuttu kuten Nikkiä Kasvin blogin kommenteissa.

Tähän ei oikeastaan pitänyt jorista, mutta nähdessäni tiedotteen olen tyrmistynyt: EFFI ry on luokiteltu haitalliseksi järjestöksi. Hämmentävää kun kyseessä kuitenkin on järjestö, joka on toiminut asiantuntijana lakienkin valmistelussa.

Minä olen sitten varmaankin haittaihminen koska olen mukana palvelimen ylläpitotiimissä, osallistun keskusteluun ja mikä lienee pahinta: Turun Sanomat julkaisi mielipidekirjoitukseni, joka oli vastine Matti Vanhasen kolumniin, jossa pääministeri ei suoranaisesti loistanut vaan kirjoitti asioista äärimmäisen yksipuolisesti.

Olen yrittänyt omalla panoksellani vaikuttaa siihen, että EU:n direktiivit ja Suomen lainsäädäntö laaditaan kaikki eturyhmät huomioiden, mutta nyt sisäistänkin, että olen paitsi paha setä myös majasteettirikokseen syyllinen. Haittaihminen.

Fissusia

Inkiväärikastike
Lohta
Valkopippuria
Suolaa

Hiero suolaa ja valkopippuria kalan pintaan. Paista miedolla lämmöllä.

Valmista perunamuusi.

Valmista kastike.

Ei kommentteja: