sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Kauneutta ja valkosipulia sherryetikkakastikkeessa
Loppujen lopuksi, ja kaikesta surusta huolimatta, elämässä hienointa on ollut se, että on saanut rakastaa. Tämänkertainen nostalgiakohtaus syntyi siitä, että kävin lounaalla Kynsilaukassa. Alkuruoaksi valitsimme syntisen hyvää juustokeittoa, pääruoaksi kaksi otti grillipihvin ja kolmas siikaa. Jälkiruoaksi lettuja. Nam! Herkullinen kolmen ruokalajin lounas huikeaan 13 euron hintaan.

Grillipihivi oli sen verran sitkeä, että meikäläinen palleatyräinen ei uskaltanut syödä sitä kokonaan, mutta kokonaisuutena lounasta Kynsilaukassa voi suositella varsinkin jos saa seurakseen kaksi säkenöivän älykästä naista. Onnekas Paha Setä.

Kun viikko vielä kruunattiin sillä, että pitkästä aikaa olin tuopin ääressä naisen, jota kauan sitten rakastin, kanssa niin mitä sitä vielä olisi voinut viikoltaan toivoa?

Sherryetikkakastike

Sherryetikkakastikkeeseen minulla on aito viha-rakkaussuhde. Se puraisee, se peittää alleen, mutta silti se viettelee liian monessa suhteessa keitetyn sedänkin.

3 rkl sherryetikkaa
1 dl lihalientä
2 dl kermaa
2 rkl voi-jauhosuurusta
suolaa
pippuria

Kaada viinietikka, lihaliemi ja kerma pannuun. Anna kiehua 4-5 minuuttia. Lisää suurus ja anna kiehua kolme minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja: