perjantai 20. elokuuta 2010

Ranskalainen tori HelsingissäJokaisen, joka kynnelle kykenee, kannattaa käydä viikonlopun aikana Helsingissä Lasipalatsinaukiolla olevalla ranskalaisella torilla, joka olisi jäänyt minulta huomaamatta ellei silmiin olisi osunut Herkun & Koukun blogausta aiheesta.

Tänään piti oikeastaan vihdoinkin kokata ja blogata vastaus hernehaasteeseen, mutta näin ainutlaatuinen tapahtuma vei ruokahaasteesta voiton. Viimeinen arkilomapäivä mahdollisti keskellä päivää torilla käymisen jolloin ihmisiä oli ehkä hieman vähemmän kuin illemmalla.Lomalainen pääsi keskustatunnelmaan kuunnellessaan tätä brittiläistä(?) katusoittajaa joka soittaa usein samassa paikassa. Pari kolikkoa kitarakoteloon ja Very nice, thank you. ja vastaus Thank you. Cheers! Katusoittajat ovat yksi tärkeä asia, jotka tekevät kaupungista kaupungin.


Juustotiskille, jonka huomasi tuoksun perusteella jo kaukaa, oli pisin jono. Minulle takertui mukaan salottisipulilla terästytettyä tuorevuohenjuustoa. Ruuhkan vuoksi kauppahallimainen maistelu ei kuitenkaan toiminut ja sitä jäin kaipaamaan.

Leipävaunu teki minuun, jostain syystä kaikkein sympaattisimman vaikutuksen. Kundit paistoivat lennossa patonkeja.
Herkkuja notkuva pöytä


Savuavan katoksen alta löytyi lämpimiä leipiä myyvä ryhmä ihmisiä. Vielä paistolämpimän patongin väliin saa joko lammasmakkaraa tai possumakkaraa. Yksisanainen kysymys Onions? ja vastaus Yes, please. ja kädessä on paras koskaan syömäni lämmin leipä. Siirtyessäni hieman syrjemmälle syömään vakuutin itselleni, että otan kuvan ennenkuin olen aloittanut syömisen. Kuvasta näkee, kuinka hyvin vakuuttelut sitten toimivatkaan.Muualla verkossaLiemessä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavia kuvia tapahtumasta. Vahinko vain, että sellaista ranskalaista toritunnelmaa ilmeisesti ei päässyt kokemaan, jos joka paikkaan oli kovat jonot. Mutta hyvin tutun näköistä touhua, voisi olla melkein oman kaupunkimme torilta.

Ari Makela kirjoitti...

Joka paikkaan ei ollut pitkiä jonoja, mutta jonojen pituuksista voi päätellä, että tänne mahtuisi useamminkin vastaavia tapahtumia.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa nyt jouluaikaan käytyä paikalla ja lammasmakkaraleipä oli todella hyvä. Pitää vielä toistamiseen käydä ennenkuin tiistaina loppuu.