perjantai 6. elokuuta 2010

SalamipalaChing-He Huangin kirja CHINA modern takertui mukaan jostakin alelaarista. Kirjassa on äkkiseltään outojakin fuusioreseptejä, mutta sellaisiakin joista nousee fiilis, että tätä on pakko kokeilla. Eräs niistä on Chinese Chorizo, Roast Sweet Pepper and Cherry Tomato Melt.

Alkuperäisessä reseptissä käytetään lap-cheong-makkaraa tai vaihtoehtoisesti chorizoa. Minä käytin kuitenkin Roinisilta bongaamaani toskanalaista fenkolilla maustettua luomusalamia. Lisää italialaista twistiä toi juuston vaihtaminen cheddarista parmesaniin.

Reseptistä huokuu se, että Huangin käytössä on huomattavasti isompi uuni kuin minulla, joten muutin hieman myös valmistustapaa.

Tarvitset

Toisena valmistusastiana toimi taginen alaosa. Monikäyttöinen esine, joka on joskus toiminut myös tarjoiluastiana.

6 siivua salamia
3 kirsikkatomaattia halkaistuna
6 siivua suippopaprikaa
2 rkl oliiviöljyä
vastaraastettua parmesania
6 tuoretta basilikanlehteä revittynä
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
6 vedessä liotettua cocktail-tikkua

Lämmitä uuni 220 °C.

Levitä uunivuokaan suippopaprika ja kirsikkatomaattien puolikkaat. Ripottele päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 10 minuuttia.

Ota paprika ja tomaatit pois uunista ja laita salamisiivut vuokaan tasaisesti ja paahda viisi minuuttia.

Poista vuoka uunista ja lisää salamisiivujen päälle paprikaviipala ja puolikas kirsikkatomaatti. Ripottele päälle parmesan ja työnnä cocktail-tikku tomaatinpuolikkaan läpi niin, että se kiinnittää tomaatin makkaraan. Paahda muutama minuutti, jotta juusto sulaa. Lisää basilikasilppu ja tarjoile välittömästi.

KommentitTämä West Meets East kappaleen alkupala on maukas, mutta päivän suola- ja rasva-annos tulee täytettyä. Toimisi esimerkiksi vappubrunssilla, mutta kasvisosuuden lisääminen kuulostaa hyvältä. Oishikatta 3/5.

2 kommenttia:

Erkki kirjoitti...

Missä vaiheessa basilikasilppu astuu kuvaan?

Ari Makela kirjoitti...

Aivan lopuksi. Tarkensin reseptiä, kiitos huomatuksesta.