keskiviikko 11. elokuuta 2010

Bistro o mat

Kuva on suttuinen kännykkäkamerakuva, mutta oikeasti annos oli kaunis.


Kirkkonummi ei tule aivan ensimmäisenä mieleen jos kaipaa hyvää ravintolaruokaa. Ensin huomasin Bistro o matin Hesarin ruokatorstaissa kun siinä oli lyhyet jutut kolmesta uudesta ravintolasta. Silloin tuli mieleeni, että Bistro o Matissa pitää käydä ja tilaisuus tuli kun selvisi, että eräs ystäväni asuu nykyään Kirkkonummella ja sovimmekin lounastreffit Bistro o matiin.

Kuten aina mennessäni suunnitelmallisesti itselleni uuteen ravintolaan tutkin millaiset ovat ravintolan kotisivut. Tässä tapauksessa ne ovat konstailemattomat, siistit ja asialliset. Pieni miinus tulee siitä, että seuraavan päivän lounasmenua ei sivuilta löydä. Monella ravintolalla olisi sivuista opittavaa. Asiakasta eivät kiinnosta mukahienot flash-videot vaan ravintolan yhteystiedot, menu ja hintataso. Ravintolan teemakin on hyvä esitellä sekä tietysti historia jos ravintolalla sellaista on.

Hesarista löytyi myös negatiivista kritiikkiä sisältävä arvostelu. En tiedä onko jutun ampiaiskommentti moite vai toteamus, mutta ampiaiset ovat osa kesää ja jos niitä haluaa välttää syödessään kannattaa pysyä sisällä. Toimittajan moitteita paikka sai toisen käyntikerran palvelusta. Meitä mitä ilmeisimmin palveli ravintoloitsija. Ystävällisesti ja kysyessäni milloin listaruokaa aletaan tarjoilla vastaus oli neljältä, jonka jälkeen hän jäi hetkeksi juttelemaan, which was nice.

Bistro o matin - minulle tulee nimestä jatkuvasti mieleen Douglas Adamsin bistromaatti - palvelu oli ystävällistä, luontevaa ja tunkeilematonta, mutta ei minua hieman karu perusystävällinen palvelukaan häiritse. Aivan toinen juttu ovat ns. vaativat asiakkaat, joille mikään ei kelpaa ja jotka käyttävät asiakkaan asemaa hyväkseen. Erityisen noloa se on silloin kun asiakas löytyy omasta seurueesta.

Ravintolan ruoka osoittautui erinomaiseksi. Lounaaseen kuuluvaa salaattia otin varovaisesti valikoiden porkkanaraasteen takia, mutta erinomainen leipä lohdutti allergikkoa. Valitsimme molemmat pekoni-pinaattipastan, josta en löytänyt moitteen sijaa. Lisäpisteitä Bistro o mat saa siitä, että annos oli järkevän kokoinen, sellainen, jonka pystyy syömään kokonaan.

Jälkiruoaksi oli jäädykettä, mansikoita ja viinivaahtoa. Hyvää ja raikasta, mutta joku oli juonut seuraksi kaipaamani calvadoksen loppuun.

Edullinen lounaspaikka Bistro o mat ei ole sillä pääruokani maksoi kympin, mutta näin hyvästä laadusta maksaa mielellään. Helsinkiläiselle tulee lisäksi laskun päälle kaksi junalippua. Joskus tuolla pitää käydä illallakin ja sunnuntaibrunssikin kiinnostaisi.

6 kommenttia:

Yukine kirjoitti...

Hello :)

I was searching a tajine-pot(?), or pan(??) online and then on google photo I suddenly found your blog photo.

And that was not with tajine but with the robot from Laputa :D :D Then thought, why not to click and check ;)

Then I found your nice blog! I love cooking, even I am not good at. So that I thought to say hi to you :) Greetings from same city :) :)

Ari Makela kirjoitti...

Hello,

Thanks for the compliments. I cannot read your blog because my Japanese is so poor :/

I think tagine is a pot. I bought mines from Stockmann but they're pretty expensive there. A friend of mine bought his somewhere else and it was much cheaper.

Laputa and my food blog? Maybe Google somehow links my blog and my personal site where there are pictures I have taken in the Ghibli Museum in Mitaka. Funny.

Ari Makela kirjoitti...

I asked my friend and she bought her tajine from Hobby Hall and she told me Ikea has tajines, too.

Yukine kirjoitti...

Kiitos arisan ! :)

Thank you very much for extra asking as well!! :)

Yes Stockmann one is so expensive!! >_< and Ikea one is so big so that I thought if there is any chance to get online, nice price, nice color one...

I wonder why I start searching pink or light green one always :D

Do not mind about that otaku blog :D I post food in another blog but my friends do not have interest about foods so that that main one became mainly about games :)

PS Dinner was Hayashi raisu :)

Ari Makela kirjoitti...

いいえ as in that was no trouble for me, a single email to a friend.

Hayashi raisu is a new type of yoshoku for me; I had to look it up: boeuf bourguignon in a Japanese way. Could you please tell me what your recipe is like?
And do you use long rice or Japanese rice?

Yukine kirjoitti...

When it is Japanese-curry or Hayashi, I use ready-cubes. (Typical house cooking lol) But when it is gryta I cook with wine :)

So if it is Japanese-hayashiraisu it is same as japanese-curry,

onion, carrot, and other veges you want to put :) and meat.

Rice I used to use puuroriisi but recently I want the change so that I take long one :) I am open to any rice ;)