torstai 15. heinäkuuta 2010

Leikkelelautanen


Leikkelelautanen on helppo ja herkullinen alkupala tai välipala, jota ei Suomessa juuri harrasteta. Kirjallisuudessa siihen törmää usein, kuten vaikkapa kirjassa Mannerheimin pöydässä, jossa syödään prahankinkkua vesimelonin, joka taittaa erinomaisesti leikkeiden suolaisuutta, kera. Äijäruokala suosittelee, tällä kertaa vesimelonia, parmankinkkua ja chorizoa.

Mannerheimin pöydässä -kirjan mukaan prahankinkkua ei Suomesta saa, mutta googlaillessani löysin uutisen, jossa prahankinkkua on nykysuomalaisessa pöydässä: Merikarvia-lehti. Lähetin kirjoittajalle kysymyksen ja toivon saavani ilahduttavan vastauksen.

Viininä piti olla aamun Hesarin ruokatorstain suosittelema rosé, mutta aamuinen piipahdus Alkoon kertoi, että viini on käytännössä loppu eikä sitä tule enää lisää. Arvostan ruokatorstaita, mutta kommentoitavan viinin saatavuuden voisi tarkistaa. Hajapulloja siellä täällä Helsinkiä, jotka olisivat jokseenkin varmasti menneet siinä vaiheessa kun minä ehtisin esimerkiksi Kannelmäkeen. Lasiin päätyi Miguel Torres Chile Cabernet Sauvignon Rosé. Hapokas, selvästi vahvempi kuin rosét yleensä.

Ei kommentteja: