tiistai 13. heinäkuuta 2010

Kantarellikeikeitto kohtaa Guinnessin Islay-saarellaTäydellisen kantarellikeiton reseptin kehittäminen on ollut turhaan hakusessa aina siitä asti kun sain sellaista edellisessä elämässäni Vilnassa juhlaillallisilla. Tällä kertaa maustoin pohjaa oluella, tarkemmin sanottuna Guinnessillä, joka ei ole mikään kesäolut, mutta eivätpä sienetkään ole helleruokia, mutta niitä nyt sattui takertumaan hihaan.

TarvitsetAlla olevat ainesmäärät ovat sikäli hyvin harhaanjohtavia, että sieni-sipulipaistosta minulta jäi runsaahkosti yli johonkin muuhun käytettäväksi. Loput aineet riittivät hyvin yhden hengen annokseen.

½ l kanttarellejä
1 sipuli
mustapippuria
suolaa
1 dl Guinnessiä
2 dl kermaa
1 rkl Caol Ilaa
2 rkl vastaraastettua parmesania

Kuullota hienohkoksi silputtu sipuli voin ja öljyn seoksessa ja lisää jonkin verran pilkotut kanttarellit. Jatka paistamista kunnes ylimääräinen neste on poistunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä pannulle sen verran paistosta kuin haluat yhteen annokseen. Lisää olut ja sitten kerma. Kiehauta, tarkista maku ja kaada keitto lautaselle. Lisää annokseen viski ja raastettu parmesan.

KommentitTästä tuli kehityskelpoista, mutta jälleen kerran totesin, että minulla on taipumusta laittaa olutkeittokokeiluihini liikaa olutta tai hyvää olutta, joka ruoassa muuttuukin ikäväksi metalliseksi mauksi. Tällä kertaa olutta oli liikaa lopputulos oli liian talvinen. Mutta tätä voisi säätää, joten oishikatta 3/5.

1 kommentti:

Maireanna kirjoitti...

Mielenkiintoista. Kun vois lusikallisen maistaa, mutta ei tällä tekniikalla vielä onnistu.
Pitää syssymmällä kokeilla..