tiistai 14. heinäkuuta 2009

Tonkatsu no Aku Oji


Olen viime aikoina pyöritellyt päässäni erilaisia ajatuksia japanilaisen ja suomalaisen keittiön fuusioimisesta. Yakinikua kanterelleilla tuli tehtyä jo viime kesänä ja ensimmäinen yritykseni vastata kesäkuun jazz-haasteeseen (vinkki, vielä on viikko aikaa vastata) oli tori no kara-age, jossa käytin leivitykseen ruisjauhoja. Lopputulos oli kuitenkin niin ikävän harmaa että siitä ei tullut blogattua edes itsehäpäisyn merkeissä.

Toinen ruisjauhoyritys, tonkatsu pahan sedän tapaan, kuitenkin toimi mukavasti.

TarvitsetRaskaasti modattu tonkatsu-soosu


1 dl ketsuppia
½ dl worchestershire-kastiketta
¼ dl miriniä
maun mukaan Texas Peten tulista kastiketta

Possu


porsaan ulkofilettä runsaan sentin siivuina
mustapippuria
suolaa
sinappia
ruisjauhoja
kananmuna
korppujauhoja
inkivääriä
neutraalia öljyä

Kuumenna öljy. Leikkaa peukalonpään kokoinen inkiväärinapa parin millin siivuiksi ja käytä niitä öljyn maustamiseen ja sen lämpötilan arvioimiseen.

Hiero suola ja pippuri lihaan. Levitä sinappia päälle. Pyörittele liha ruisjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Uppopaista.

Tarjoa hapankaalin ja uppopaistettujen inkiväärisiivujen kera.

KommentitTämä toimi. Inkiväärin ja possun klassisen syntistä liittoa ei kannata unohtaa. Hapankaalia oli suhteessa liikaa ja inkiväärinkin olisi voinut jakaa muutamalle ihmiselle. Ruisjauho maistui yllättävän paljon ruoassa. Jokin raikas kasvis olisi nostanut tämän oishikatta 3/5:sta nelostasolle.

1 kommentti:

Stipe kirjoitti...

Aivan loistava ohje. Toimii todella.