sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Pörölän taivaan allaVietin viikonlopun veljeni perheen, johon kuuluu puoliso, kissa ja 14 käyttölinjan siperianhuskyä, kanssa.

Karvajalat


A-pentueen Aroi singahtaa putkesta ulos.
W-pentueen Hopsu tuli tervehtimään muiden koirien seuratessa esimerkkiä. Seurauksena oli se, että objektiivi oli kuolassa ja se että vasen korvani ja niskani olivat märkiä.G-pentueen Nappisilmä (edessä) ja Hunsvotti. Pentujen oikeat nimet ovat sieltä mistä rotukin on kotoisin: tshuktsien maalta.Pentueen emo, Anoken - yksi A-pentueen tytöistä - , leikkii pentujen kanssa.Leikin jälkeen on jano ja vedessäkin on jotain kovin kiinnostavaa....ja sitten lasta väsyttää.

Musiikki

Ruoanlaittomusiikkina toimi Dinah Washington.

RuokaYöllinen grillaus tuli dokumentoitua varsin heikosti, koska olin apukokkina ja koska ruoka oli varsin ex tempore -sävellys.

Täytetyt paprikat


Tarvitset


5 vihreää paprikaa
paketti pekonia miinus kaksi siivua
munakoiso
valkosipulia
mustapippuria

Itketä munakoiso. Silppua ainesosat ja kypsennä pannulla, mutta älä liikaa, jotta kasvisten rakenne säilyy. Täytä paprikat seoksella ja grillaa.

Possuvartaat


Tarvitset


porsaan ulkofilettä reiluina paloina
soijaa
tabascoa
basilikaa

Marinoi liha ja grillaa puuhiilloksella. Valele säännöllisesti marinadilla.

Kirsikkatomaatit vartaassa, pekonilla ja ilman
Kirsikkatomaatit toimivat erinomaisesti grillissä. Mainioon version törmäsin Tokion Kōenjin kaupunginosan ravintolassa nimeltä Dizz: tomaattien kahdella puolella on pekoniviipale.

Tarvitset


kirsikkatomaatteja
kaksi siivua pekonia

Laita kahteen vartaaseen kirsikkatomaatteja. Lisää toiseen kaksi pekoniviipaletta. Grillaa.

Sipulivartaat


Laita pieniä sipuleita vartaaseen. Grillaa.Veljeni paistoi paprikoiden täytettä: silputtua pekonia, silputtua ja itketettyä munakoisoa sekä valkosipuplia. Mukana oli myös paprikoiden hattujen vihreää osaa.Peikonlehtimyrkytyksen runtelema Mustis-kissa seurasi ruoanlaittoa näköalapaikalta.

KommentitPaprikat tuli täytettyä väärinpäin ja lopulta jouduttiin tukemaan possuvartailla, joista taas tuli hivenen liian kypsiä. Tavallinen amerikanpekoni on hieman liian ohutta, jotta pekonikirsikkatomaattivarras pysyisi kauniisti kasassa, mutta lopputulos oli oikein maukas. Kaikenkaikkiaan mainio grillausyö, oishikatta 3/5.

Hyvää yötä

Äijäruokala toivottaa hyvää yötä perinteisen rummun kera.

Ei kommentteja: