perjantai 1. elokuuta 2008

Pihveihinkään ei voi enää luottaaPihveihinkään ei voi enää luottaa laukoi Wagner saadessaan merimiespihviä. Wagnerin ihme mössöksi mollaama pataruoka ei ole koskaan aikaisemmin keittiössäni vieraillut, mutta olen sitä kyllä joskus hyvin kauan sitten jossain syönyt. Aikuisiältä olevia muistikuvia minulla ei ole.

Netistä löyty reseptejä läjittäin. Muunmuassa nämä:

Elisan Ruoka ja viini
Kotikokki
Uusi suomi

Elisan Ruoka ja viini on minulle täysin uusi tuttavuus enkä Kotikokkiinkaan muista aikaisemmin törmänneeni. Uuden suomen sivuille olen tainnut joskus eksyä sen jälkeen kun se heräsi hibernaatiosta. Perusreseptiksi päätin valita Uuden ruutukokin reseptin, jonka ainesosista puuttuu pippuri vaikka se ohjeessa mainitaankin. Käytin yllättäen mustapippuria.Surffatessa tuli selväksi, että oikeaoppista reseptiä ei ole vaan reseptejä on hyvinkin erilaisia. Ruokatorstai-kirjan reseptissä ei kotikokki.netin kommentoijan kaipaamia porkkanoita ole, mutta kirjan kuvassa porkkanaviipaleet ovat selvästi tunnistettavissa. Tsktsk. Ruokaa saa, ja pitää varioida, mutta mielestäni olisi asiallista ottaa kuvat reseptin toteutuksesta. Vaikka annos sitten valokuvauksellisista syistä turmeltaisiinkin meikkaamalla tai jättämällä se raa'aksi.Oluena käytin Koffin portteria. Ruutukokki käyttää sanoja tumma olut, mutta jotkut reseptit käyttävät vaaleaa lageria. Ruokajuomana toimi Old Hooky, joka on vieraillut myös Ketun keittiössä.

Tarvitset300 g naudanpaistia (tai luutonta lapaa tai jauhelihaa)
1 sipuli
voi-öljyseosta paistamiseen
pullollinen Koffin portteria
5 perunaa
suolaa
mustapippuria
ripaus timjamia
persiljaa koristeeksi

Leikkaa liha viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja ruskista se kevyesti voin ja öljyn seoksessa. Nosta sipulit pois pannusta ja kaada rasva pois. Huuhtele pannun pohjasta makuaineet kuumaan vesitilkkaan ja säästä liemi.

Kuori perunat ja viipaloi ne. Lado pataan tai uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, sipulia ja lihaviipaleita. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kerrokseksi tulee perunaa.

Kaada pataan pannun huuhteluliemi ja olut. Sulje kansi ja 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Testaa lihan ja perunoiden kypsyys.

Ripottele ruoan pinnalle persiljaa juuri ennen tarjoilua

Tarjoa vihreän salaatin ja/tai etikkasäilykkeiden kera.

KommentitHyvää, mutta Koffin portteri osoittautui liian stydiksi olueksi, joka peitti muut maut alleen. Seuraavalla kerralla käytän jotain miedompaa olutta kuten vaikkapa vaaleaa tshekkilageria. Oishikatta 3/5 siis.

Ei kommentteja: