tiistai 5. elokuuta 2008

Suklaatorttu

Tästä ei ole kuvaa, koska kamerani akkulaturi hajosi. Lopputulos oli hyvä pienissä määrin syötynä, mutta aivan liian raskasta, jotta sitä puputtaisi enemmän. Visuaalinen epäonnistuminen oli varsin täydellinen. Ei minusta yksinkertaisesti ole kondiittoriksi.

Tarvitset250 g tummaa suklaata rouhittuna
225 g suolatonta voita paloiksi leikattuna
5 munaa
1¼ dkl pienikiteistä sokeria ja noin 1 rkl ripoteltavaksi vuokaan
1 rkl kaakajauhetta
4 tkl vaniljasokeria
kaakaojauhetta kakun päälle
suklaalastuja koristeluun

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Voitele kevyest 23 cm irtopohjavuoka ja vuoraa sen pohja leivinpaperilla. Voitele paperi ja sirottele sen päälle hieman sokeria ja kallista liiat pois.

Kakku kypsennetään vesihauteessa, joten peitä vuoan pohja ja sivut kaksinkertaiella foliokerroksella, jottei vettä pääse vuokaan.

Sulata suklaa ja voi kasarissa miedolla lämmöllä ja usein sekoittaen sileäksi. Ota kasari liedeltä. Vatkaa munia ja 1&frack14; dkl sokeria sähkövatkaimella yksi minuutti. Yhdistä kaakao ja jäljellä oleva 1 rkl sokeria ja vatkaa ne hyvin munaseoksen sekaan, samoin vaniljasokeri ja vähitellen myös sulatettu suklaa. Kaada seos vuokaan ja naputtele vuokaa kevyesti ilmakuplien poistamiseksi.

Nosta kakkuvuoka uunipannuun ja kaada pannuun kiehuvaa vettä niin, että sitä on 2 cm korkeudelle. Paista 45-50 minuuttia kunnes kakun reunat ovat jähmettyneet ja keskusta yhä pehmeä. 5 cm päähän reunasta pistetun tikun pitäisi säilyä puhtaana. Nosta vuoka pois vedestä ja poista folisiirrä kakku ritlälle, poista vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Kakku laskee hieman keskeltä. Kumoa kakku ritilälle. Poista vuoan pohja ja paperi. Siivilöi kakun päälle runsaasti kaakajauhetta ja asettele suklaalastut kakun reunalle

Ei kommentteja: