keskiviikko 6. elokuuta 2008

Marmitakon purkkiversioMainostetaan samalla kahta mukavaa kaupasta löytämääni alea, toinen tumma, toinen vaalea.OssianLia Fail

Reseptin inspiraation antoi Pepita Ariksen Espanjalainen keittiö, mutta tuoreen tonnikalan sijasta käytin purkkiversiota ja resepti on muutenkin ainesosiltaan muutettu siihen mitä kämpästä sattui löytymään. Tuoreesta tai pakastetusta kalasta tulisi tietysti parempaa kuin purkista.

Ariksen mukaan marmitako on kalastajien suosima muhennos tehtiin usein merellä ja ruokalajin nimi tulee keittoastiasta, jonka nimi on ranskassa marmite. Hämmentävä nimi, sillä englannissa marmite on jotain aivan muuta.

Tarvitset4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä
vihreä paprika
mieto punainen chili pilkottuna ja siemenettömänä
purkillinen tonnikalaa
250 g säilyketomaatteja
2 tl paprikaa
2 perunaa kuutioituna
3 dl kuivaa siideriä
suolaa
mustapippuria

Kuumenna puolet öljystä padassa, johon ainekset mahtuvat. Kuullota sipuli, lisää valkosipuli ja jatka kuullottamista. Lisää paprika ja chili ja paista sekoitellen nopeastiSalaman pää näkyy selvästi lasikannessa.Lisää tonnikala, tomaatit, paprika ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää perunat ja paina ne mahdollisimman alas. Kaada pataan siideri ja kumenna kiehuvaksi. Pane kansi päälle ja anna hautua hyvin miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Tarkista maku.

KommentitTästä tuli hyvää. Chili puraisi mukavasti. Hyvää arkiruokaa eli oishikatta 3/5.

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

otatko Ari muuten tapaamiseen mukaan sen lehtiartikkelin jossa oli juttua sinusta ruokablogaajana? olisi tosi kiva lukea se!

Ari Makela kirjoitti...

Yritän muistaa, hyppysellinen. Kun unohdan niin minulle voi ehdottaa tapaamista vaikkapa Hilpeässä hauessa tai Oljenkorressa.

Merituuli kirjoitti...

älä nyt sano jo valmiiksi että kun unohdan :)