lauantai 26. heinäkuuta 2008

Kinkkuleipä Nasun tapaanKyllä, luit aivan oikein: Nasu on kannibaali, jonka tarkkaavainen lukija huomaa jo lukiessaan Katie Stewartin kirjan Nalle Puhin keittokirja sisällysluetteloa sillä sivulta 50 löytyy resepti paistetut kinkkuvoileivät. Shocking, isn't it?

Kirja, kuten monet muutkin Puh-aiheiset kirjani, on lahja kaikkein rakkaimmalta ex-avovaimoltani (valinta on helppo, sillä heitä on vain yksi). Kirja on luettu, mutta keittokirjana se on jäänyt korkkaamatta. On aika.

Alkuperäinen resepti on tarkoitettu kahdelle ja siinä on neljä leipäviipaletta. Minä puolitin leipämäärän ja koska leipäni olivat aika pieniä leikkasin sen kahtia vasta tarjoillessa. Leipänä käytin Vaasan täysjyvävehnäleipää. Kinkkuna toimi palvikinkku. Koska jääkaapista löytyi mainiota cheddaria niin lisäsin myös sitä.

Motivaationa kannibalismiin (no, minähän olen wagner, joten kai tämä on minullekin kannibalismia) toimi toipumisyritys pienpanimotapahtumasta. Juuri ennen tämän postausta RSS-lukijani tiesi kertoa, että Kulinaarimurulassakin on krapula, jota on yritetty paikata kiehtovalla salaatilla. Taas maailma avartui: en olisi kuvitellutkaan korjaavani oloani salaatilla.

Tarvitset2 viipaletta vaaleaa leipää
voita leipäviipaleiden päälle
viipale kinkkua
(hyvää cheddaria)
sinappia
voita paistamiseen
1 rkl maitoa
30 g voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
lämmitetyn tarjoilulautasen

Voitele leivänviipaleet vain toiselta puolelta. Laita toiselle leipäviipaleelle kinkku ja hiukan sinappia. Peitä leipä toisella leipäviipaleella niin, että voidellut puolet ovat vastakkain. Paina varovaisesti yhteen. Leikkaa pois leivänkuoret ja jaa jokainen leipä veitsellä kahtia.

Riko kananmuna matalaan kulhoon, lisää maito ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita haarukalla.
Sulata voi paistinpannussa. Kasta leivät molemmilta puolin munamaitoseoksessa. Anna seoksen imeytyä vähän aikaa ja nosta leivät sitten pois, niin että ylimääräinen neste valuu takaisin kulhoon. Paista kohtuullisella lämmöllä kunnes leivät ovat ruskistuneet kummaltakin puolelta. Kääntele niitä silloin tällöin,jotta ne kypsyvät tasaisesti. Nosta leivät pannulta ja tarjoile heti. Lämpimät tomaatit sopivat seuraksi.

Tästä tuli hyvää, mutta minun makuuni aivan liian suolaista (tosin ehkä suola auttaa tasapainon palautumista). Oishikatta 3/5 siis.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

toimii varmasti krapulaan. onneksi ei ole :)

meiltä löytyy tuo samainen kirja, enkä minäkään ole kokannut siitä (vielä) mitään. juuri eilen kyllä mietin että pitäisi. joten otetaanpä tarkasteluun!

sivulta 54 "Kaikki johtuu siitä", sanoi Puh vihaisesti, "että on liian pienet ulko-ovet." "Kaikki johtuu siitä", sanoi Kani tuimasti, "että syö liikaa."

Veera kirjoitti...

tuli otettua eilen muutama drinkki ja nyt joutuu ehkä valmistamaan tällaisen kinkkuleivän ja varmuuden vuoksi ehkä sen salaatinkin. :)