tiistai 29. heinäkuuta 2008

Katkera & kieroutunut lomapäivä
Tänään on ollut mukava päivä. Toinen lomapäivä. Olen pyöritellyt tiskikonetta, dallaillut kameran kanssa kotinurkilla ja nauttinut kesästä. Lounaaksi söin viimeiset taimenen jämät. Kerma, johon on lurautettu liraus hunajaa toimii luonteikkaana ja epätavallisena kastikkeena. Chimayn sivujen reseptejä täytyy kokeilla lisää!

Ennen lomallelähtöä Akateemisesta takertui kainaloon kirja Jamien kotona. Olen hivenen karsastellut näitä TV-kokkeja, kuten TV:tä yleensäkin, mutta Jamien kirjan ensivaikutelma on, että ainakin Jamie Oliverin kohdalla turhaan. Kirjan suomennos on makeilevaa kieltä ja minulle tulee sellainen olo, että se on käännetty liian suoraan englannista suomeksi. Pitäisi kai vilkaista alkuperäistä teosta.

Kirjasta on tullut bongattua jo useampi kiinnostava resepti, joista tänään tuli kokeltua Jamien krapularuokareseptiä vaikka ei krapulaa ollutkaan. Palaan reseptiin myöhemmin.Matkalla kuljin ohi Pizzeria Parmesanin, josta kannattaa hakea pizzansa jos sattuu asumaan Helsingissä Toukola-Arabia-Kumpula-akselilla. Pizzat ovat maistuvia ja muistaakseni Iranista kotoisin olevat kundit ovat ystävällisiä.Huomista päivällistä suunnittelin Oljenkorren terassilla, joka on näillä kulmin ainoa paikka saada mielenkiintoista olutta mukaanlukien nimikko-oluttani Bitter and Twisted. Ravintolan nimestä ei voi olla saamatta assosiaatioita viimeisestä oljenkorresta ja lisää latausta tulee siitä, että vain hiukan pohjoisempaa alkaa Lahden moottoritie ja seuraava kunnollinen olutravintola taitaa olla aika kaukana. Tampereen Plevna tulee ensimmäisenä mieleen, mutta kai jotain löytyy lähempääkin. Tampreeltakin olen ollut jo niin kauan poissa, että minulla ei ole mitään hajua sen ravintoloista. Lahdesta taas en muista kuin särkyneen sydämen. Kummallista tämä elämä.Vaikka olenkin vanha eltaantunut setä niin niin vanha en kuitenkaan ole ettei lämpimän kesäpäivän estetiikka (köh) ilahduttaisi. Plantaasilta palaava ystäväni houkutteli minut kantapubiini (se oli todella vaikeaa). Jätin tarkoituksella HKL:n korttini uusimatta lomani ajaksi joten kannoin fillarini varastosta. Kantapubissa oli enimmäkseen leppoista, kuten tavallista, mutta aika agressiivinen keskustelu käytiin ruoan etiikasta. Agressiivisuudesta vastasi eräs nuorehko mies, jonka kanssa olin kyllä pitkälti samaa mieltä, mutta kun minä menen pubiin minä haluan rentoutua. Ottaa iisisti ja käydä ne rinnakkaiset monologit, joissa kukaan ei kuuntele toista, jossain muualla.

Jamien krapularuokaresepti

Tämä resepti on selvästi sukua Nasun kinkkuleivälle. Ehkä tämä hyvinkin englantilainen tapa tehdä leipää. Ensimmäisen kerran korjasin oloani tämän kaltaisella ruoalla kun Lorde-paran aviomies teki aamiaista muutama vuosi sitten. Munaseoksessa taisi sillä kertaa olla tabascoa.

Sämpylöitä minulla ei ollut, joten korvasin ne Vaasan täysjyvävehnävuokaviipaleilla.

Tarvitset


leipäviipaleita
pekonisuikaleita paistettuna
mustapippuria
2 munaa
punainen chili
HP-kastiketta

Paista pekoni rapeaksi. Pekonin paistuessa sekoita muna, mustapippuri ja suurin osa chilistä.

Uita leipäviipaleet molemmin puolin munaseokseen niin että munaseos imeytyy leipään ja paista viipaleet pannulla pekonin rasvassa. Nosta pekoni leipäviipaleille, lurauta reilusti HP-kastiketta ja lisää loput chilistä.

Kommentit


HP:n määrä oli aika pökerryttävä ja se peitti muut maut alleen, mutta kokonaisuus kyllä miellytti. Seuraavalla kerralla HP:tä huomattavasti vähemmän. Oishikatta 3/5 siis.

4 kommenttia:

oliivia kirjoitti...

Hauska kuulla että tuo Oljenkorsi on fiksu paikka! Bussit täältä maalta kulkevat keskustaan juuri sopivasti jotta sieltä näkee Oljenkorren. Minusta se on aina näyttänyt jotenkin kiehtovalta pubilta siinä kulmalla. Saisikohan sieltä Old Speckled Heniä? Pitänee tehdä pikku ekskursio joskus.

Tämä ei ehkä tule blogiamme lukeville yllätyksenä, mutta Jamien kirjat ovat minusta hyviä. Ohjeet ovat jotenkin mutkattomia mutta useimmissa on sitä jotain. Jamien kohkaaminenkaan ei ole ihan sillä tv-ohjelmien tasolla, vaikka samaa fiilistä voi kirjoistakin aistia. Alkuperäiskielellä ovat parhaimmillaan, tosin suomenkielisissä käännöksissä on sitten hyviä vinkkejä millä jotkut täällä vähän harvinaisemmat ainekset voi korvata.
Hyviä lomapäiviä!

Ari Makela kirjoitti...

Sisustus on aika rähjäinen, mutta jos sen ei anna häiritä niin nyt tupakointikiellon aikana paikassa kyllä viihtyy hetkisen.

Meille biljardin ystäville sieltä löytyy pool-pöytä, mutta itse en ole siellä koskaan pelannut, mutta siihen syynä on lähinnä se, että peliseuraa ei ole ollut näillä nurkin, mutta nyt tilanne toivottavasti muuttuu kun eräs ystäväni muutti tuonne Koskenrantaan.

Käynpä tsekkaamassa saako Oljenkorresta Old Speckled Heniä.

Tusla kirjoitti...

Minäkin olen vilkuillut noita molmpia paikkoja aina ohi kulkeissani vähän sillä silmällä. Täällä Hermannin kulmilla ei oikein ole mitään mukavaa kulmakuppilaa (tai sitten en vain tiedä siitä), pizzerioita on vaikka millä mitalla. Taso ei aina ole kovin kummoinen. Ehkä seuraavalla kerralla kokeilemmekin tuota Parmesania, vaikka vähän kaumpana sijaitseekin. Hyväähän kannattaa vähän odottaa.

Ari Makela kirjoitti...

Oliivia, kävin tsekkaamassa tänä iltana Old Speckled Henin saatavuuden ja vastaus oli että ei kuulu valikoimiin.