perjantai 4. heinäkuuta 2008

Antakaa mulle B! Antakaa mulle L! Antakaa mulle T!BLT on voileipien klassikko, jota en ole koskaan kokeillut. Silloin kun niillä nurkin, jossa Mannerheimintie vaihtuu Erottajaksi oli vielä ravintola Memphis, näin sen silloin tällöin silloisen esimieheni lounaslautasella, mutta itse en tullut sitä koskaan kokeilleeksi sielläkään. BLT:stä on blogattu ainakin Pastanjauhannassa.

Tarkastellessani jääkaapiin sisältöä aamulla totesin, että tuo pekonipaketti pitää käyttää ennenkuin se kävelee itse jääkaapista ulos ja ajattelin kokeilla BLT:tä. Ensimmäinen kokeiluni on kuitenkin vääräoppinen sillä rucola ei ole se perinteinen salaattivalinta eikä patonki ole klassisen reseptin leipä. Tomaattiviipaleiden paistaminenkaan ei taida perinteisiin kuulua, mutta koska olen hyvin miedosti allerginen tomaateille päätin pyöräyttää nekin pannulla. Ei että en tavallisesti söisi tomaatteja halukkaasti kypsentämättömänäkin.

TarvitsetPaketin pekonia
Tomaatin
Rucolaa
Patonkia
Mustapippuria
Valkosipulimajoneesia

Ruskista pekoni pannulla ja pese samaan aikaan rucola ja anna sen kuivua. Viipaloi tomaatti ja halkaise patonki ja sivele sen halkaisupinnat majoneesilla. Kun pekoni on valmista nosta se patonginpuolikkaalle. Paista tomaattiviipaleita hetki pannulla, käännä ne ja mausta mustapippurilla. Paista vielä hetki. Lisää tomaattiviipaleet ja rucola leivälle. Nauti.

Monien reseptien suolaa BLT ei mielestäni kaipaa: sitä tulee riittävästi pekonin mukana.

Kuva on otettu ennen rucolan lisäämistä, jotta kuva olisi blogini nimen mukainen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rucola BLT:ssa on yhta epaortodoksista kuin ilman.

Ari Makela kirjoitti...

Onhan se vääräoppista, mutta minun suuhuni se sopi. Lainaus ravintola Vespan pizzoista, joita tulee välillä syötyä. Muuten en Vespasta välitä, mutta pizzat ovat minusta hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Vespa, hyva tietaa. Sehan on auki jopa sunnuntaisin!