sunnuntai 20. elokuuta 2023

Zaatar — pizzaa Lähi-Idästä

Zataar Cheese Pizza Cheese & zaatar

Pidämme kovin Lähi-Idän makumaailmasta ja kumppanini huomatessa Dublinin George's Street Arcadessa Zaatar-ravintolan syntyi välitt￶ömästi ajatus, että Zaataria pitää kokeilla, mutta olimme jo syö￶neet. Ravintola on saanut nimensä mausteesta, joka lukuisine translitterointineen, voi olla yrtti tai maustesekoitus. Za'taarista voi lukea lisää Wikipediasta.

George's Street Arcade, Dublin George's Street Arcade.


Palasimme ravintolaan lomamme viimeisen päivänä. Ravintola on tiloiltaan vaatimaton, mutta siisti. Ruokalistalta lö￶ytyy pizzaa, mutta täytteiltään mielenkiintoisempaa on manakeesh, joista valitsimme jaettavaksi annoksen cheese & zaatar. Mikä on manakeeshin ja pizzan ero on mielenkiintoinen kysymys. Molemmat ovat nostatetulla taikinalla tehtyjä lättänäleipiä, joiden päällä on jotain jo kypsennysvaiheessa.

Zataar
Zaatar ulkoa kuvattuna.

The oven
Pizzat ja manakeeshit paistetaan puulla lämmitettävässä uunissa, kuten niin usein nykyään helsinkiläisissäkin pizzerioissa.

Zaatarin manakeesh oli oikein herkullinen. Sen kanssa olisi toiminut hyvin olut tai vaikkapa pinot noir, mutta Zaatarissa ei tarjoilla alkoholia. Jos käymme Dublinissa uudelleen, Zaatar on vakavasti otettava vaihtoehto aterialle. Toisella kertaa valitsisin ehkä classic zaatar annoksen, koska uskon sen olevan rapeampi. Tätä pitää kokeilla myö￶s kotona.

Ei kommentteja: