sunnuntai 20. elokuuta 2023

The Seafood Cafe

Oysters Tilasimme alkupalaksi kuusi kappeletta ostereita. Ne olivat tuoreita ja upean merisiä.

Matkasuunniltelmiimme kuuluivat osterit. Paikan päällä valitsimme paikaksi erään pubin, jossa olimme käyneet oluella, mutta verkkosivujen tiedoista poiketen ravintola oli kiinni maanantaina, seuraavan päivän ruokailu oli jo varattu, joten googlasimme ravintoloita ja kohteeksi valikoitui The Seafood Cafe. Paikka on suosittu ja kello oli jo sen verran paljon, että ihmisiä oli paljon liikkeellä, joten jouduimme odottamaan pöytää 45 minuuttia. Odottaminen kannatti, sillä osterit olivat tuoreita ja juuri sopivan kokoisia.

Sea bream cheviche with mango salsa

Alkuruokalistalta valitsin cevichen mangosalsalla eikä sekään tuottanut pettymystä, päin vastoin.

Moules marinière

Sinisimpukat merimiehen tapaan sen sijaan olivat liian suolaisia. Simpukka-annos tehtiin päivän viimeisistä simpukoista. Ehkä simpukoiden luontainen suola oli kerääntynyt niihin? Liemen suolaisuudesta huomautettaessa ravintola poisti annoksen laskulta ja tarjosi hyvitykseksi pääruokaa, mutta tässä vaiheessa nälkä oli jo tyydytetty ja hyvitykseksi tarjottiin valtava tiramisu.

Crème caramel & tiramisu

Jälkiruoaksi tilasin elämäni ensimmäisen créme caramelen, joka jäänee myös viimeiseksi: minun makuuni se oli aivan liian makeaa. Tiramisu oli hyvä.

Simpukoiden tuottamasta pettymyksestä huolimatta ravintolasta jäi hyvä muisto ja jos käymme joskus uudelleen Dublinissa se tulee varmasti olemaan vaihtoehto illallispaikaksi. Lämmin suositus. Jos käytte, kannattaa varata pöytä etukäteen.

3 kommenttia:

Amy / Dzinnin Ajatuksia kirjoitti...

Se "oikea" irlantilainen aamianien on lautasellinen tuoreita ostereita ja pintti Guinnessia :)

Neljä vuotta Dublinissa asuneena sanoisin, että siellä on tosiaan aika hyviä ruokaravintoloita. Eniten tosin tykkäsin käydä viikonloppuisin iltapäiväteellä jossain "hienommassa" paikassa. Näistä voin suositella Merrion-hotellia, jossa on taideaiheinen iltapäivätee, ja samaan syssyyn voi käydä katsomassa tiloissa olevan taidenäyttelyn, johon tarjottavat perustuvat tavalla tai toisella. Tee on kohtuuhintainenkin verrattuna kaikista kalliimpiin paikkoihin.

Ari Makela kirjoitti...

Tämä oli vain kymmenen päivän lomamatka Dubliniin, johon sisältyi päiväretki Belfastiin. Kiitoksen suosituksesta. Muistamme, jos päädymme uudelleen Dubliniin. Ja miksi emme päätyisi?

Huonoa ruokaa emme saaneet kertaakaan. Yksi Howthin ostereista oli niin iso, että se ei ollut enää miellyttävää.

Guinnessiä join vain kerran: tarjolla oli niin paljon paikallisia hyviä oluita, joita en ollut aikaisemmin maistanut.

Amy / Dzinnin Ajatuksia kirjoitti...

Ymmärrän kyllä, ettei 10 päivässä ehdi paljoa. Kuitenkin sen Merrionin iltapäiväteen soisin kaikkien kulinaristien kokevan. Samaan hintaan saa kirjan (pehmeäkantinen), jossa taideteokset on esitelty. Lisää täällä: https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2020/02/taideiltapaivateeta-merrion-hotellissa.html