lauantai 26. joulukuuta 2015

Salami-kefalotiri-munakas

From Christmas at Lefkada 2015

Kun elämästä nauttii vuorilla, kaukana kaupungista ja kaupoista, on hyvä pitää kaapeissa hyvin säilyviä tuotteita, kuten pastaa, munia, juustoa ja salamia. Tänä aamuna tein meille munakkaan kefalotiri-juuston jämistä ja salamista. Huomaa, että kefalotiri voi olla hyvin suolaista, joten suolan kanssa kannattaa olla maltillinen.

Tarvitset


Kahdelle

pala salamia kuutioina
4 munaa
kefalotiriä raastettuna
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
oreganoa, mielellään kreikkalaista rigania
2 rkl voita

Riko munat kulhoon, lisää suola, mustapippuri ja oregano. Vatkaa hetki haarukalla. Raasta juusto.

Kuumenna pannu keskilämmölle ja sulata voi. Lisää salamikuutiot pannulle ja paista hetki niin, että makkara lämpenee ja sen rasva hieman sulaa. Siirrä salami syrjään. Kallistele pannua niin, että rasva leviää tasaisesti. Lisää munaseos pannulle ja riko lastalla munakkaan pohjaa ja anna raa'an munan valua reikiin. Munakkaan ollessa lähes kypsä levitä salamikuutiot munakkaan toiselle puolelle ja salamin päälle juustoraaste. Käännä munakkaan tyhjä puoli juuston päälle.

Kommentit


Tästä tuli mainio tapaninpäivän aamiainen. Oishikatta 4/5.


From Christmas at Lefkada 2015

Auringonnousu Asprogerakatan kylässä Lefkadalla. Kuvassa oikealla kirkonkello parvekkeelta nähtynä.

Peruutuksen vuoksi meillä on ilo viettää joulu- ja kirjoituslomaa Sfakiotesin taitelijaresidenssillä. Viereisellä tontilla on kirkko, jonka kellotorni on noin viiden metrin päästä parvekkeesta, jolla syömme aamiaisemme. Kesällä viettämämme kuukauden aikana kello ei soinut kertaakaan. Joulupäivänä kirkon pihaan käveli mustapartainen mies, joka sanoi:"Good morning. I am sorry, I must ring the bell."

Ei kommentteja: