keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Porsaankyljykset sinappisessa tomaattikermakastikkeessa - Côtes de porc sauce Nénette

From Äijäruokaa 2014-11

Kiireisenä päivänä uuniruoat ovat Äijäruokalan ystäviä. Ei liikaa työvaiheita vaan sen kuin sekoittaa aineet ja paiskaa uuniin. Monille uuniruoille tekee jopa hyvää unohtaa ne sinne vähän pidemmäksikin aikaa. Ranskalaistyyppisiä kyljyksiä ei voi kovin kaltoin kohdella, mutta helppoa ja hyvää arkiruokaa ne ovat. Côtes de porc sauce Nénetten resepti on kotoisin tutusta kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet.

Tarvitset


Porsaanliha kannattaa marinoida, vaikkapa näin. Halutessasi lihan kanssa voi samalla kypsentää perunoita kuten me teimme tällä kertaa.

6 porsaankyljystä
3-4 rkl öljyä
2 rkl voita
(2 halkaistua valkosipulin kynttä)
3½ dl sakeaa kermaa (koska Suomesta sitä ei saa ranskankerman ja kerman sekoitusta))
hyppysellinen pippuria
1 rkl englantilaista sinappijauhoa
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl tuoretta silputtua basilikaa, kirveliä tai persiljaa

Kuumenna uuni 175 °C.

Pyyhi kyljykset kuivaksi paperipyyhkeellä. Kuumenna öljy hyvin kuumaksi pannussa ja ruskista kyljyksiä pieni määrä kerrallallaan (me ruskistimme vain yhden kerrallaan, koska vain yksi mahtui kerrallaan padan pohjalle, tarkoitus on paistaa liha, ei keittää sitä). Siirrä kyljykset ruskistamisen jälkeen toiseen astiaan.

Kaada rasva pois padasta ja lisää voi ja mahdollinen valkosipuli. Pane kyljykset pataan hiukan limittäin. Valele niitä sulalla voilla. Pane kansi padan päälle ja kuumenna, kunnes liha sihisee. Pane pata uuniin 25-30 minuutiksi.

Käännä ja valele kyljyksiä 1-2 kertaa.

Keitä hiljaa kermaa, johon on sekoitettu suola ja pippuri, pienessä kattilassa 8-10 minuuttia eli kunnes se on vähentynyt 2½ dl.

Vatkaa sinappi ja tomaattisose yhteen pienessä kulhossa ja sekoita seos kuumaan kermaan. Siirrä syrjään.

Kun kyljykset ja perunat on otettu padasta ja paistinliemestä on poistettu rasva, kaada kermaseos pataan ja keitä hiljaa 2-4 minuuttia. Tarkista maku, sekoita kastikkeeseen yrtit ja kaada se kyljysten päälle.

From Äijäruokaa 2014-11

Kermaseos

From Äijäruokaa 2014-11

Valmis kastike

From Äijäruokaa 2014-11

Brewdogin Nanny State on erinomainen olut ollakseen alkoholiton. Se toimii meillä usein arkiruokajuomana.

Kommentit


From Äijäruokaa 2014-11

Kokeilimme ensimmäistä kertaa tätä ranskalaisten porsaankyljysten muunnelmaa ja olimme yhtä mieltä siitä, että tämä oli harvinaisen onnistunut versio. Maku meni nappiin, ulkonäkö ei, joten oishikatta 4/5.

Ei kommentteja: