maanantai 7. kesäkuuta 2010

Kermassa haudutettua kuhaa nokkosen keraLukiessani Hesarin ruokatorstaista reseptin nokkoskuhasta uteliaisuuteni heräsi sillä kuha on lempikalojani ja tähän vuodenaikaan plantaasilla tuoretta nokkosta on helposti saatavilla. Aivan uskollinen en reseptille ollut sillä halusin annokseen nokkosenlehdet tuoreina ja kokonaisina.

Hesari on ottanut varsin rohkean asenteen hienon ruokatorstainsa vapaaseen nettijakeluun samaan aikaan kun mediassa, ymmärrettävistä syistä, puhutaan paljon maksullisen sisällön puolesta. Media tarvitsee maksavat loppukäyttäjänsä ja mainostajansa voidakseen toimia ja on mahdotonta kuvitella vapaata yhteiskuntaa ilman vapaata mediaa. Samaan aikaan netti muuttaa ihmisten ja organisaatioiden tapoja toimia ja kuluttaa ja muutokseen liittyy paljon ahneutta, itsekkyyttä ja piittaamattomuutta. Elämme mielenkiintoisia aikoja kuten kiinalainen sananlasku sanoo.1 rkl voita
1 rkl neutraalia kasvisöljyä
4 (noin 300 g) kuhafileetä
2 dl ruokakermaa
8 nokkosen lehteä
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
ripaus valkopippuria

Ryöppää nokkosen lehtiä vajaa minuutti.

Sulata voi pannulla ja ruskista kuhafileet kevyesti.

Lisää pannulle muut aineet nokkosta lukuunottamatta ja hauduta 4–5 minuutin ajan. Tarjoile vaikkapa paistetun tomaatin puolikkailla ja koristele annos nokkosenlehdillä.

KommentitPaistetuista tomaateista on tullut minulle yleinen lisuke: ne ovat hyviä, näyttäviä ja valmistuvat nopeasti. Annoksesta tuli oikein maukas, oishikatta 4/5.

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Noi nokkoset tuo upeaa väriä. Mites maku kuhan kanssa?

Tähän menis varmaan myös friteeratut nokkosenlehdet. Niissä on ihana rakenne - rapsakka, vaikka ulkonäkö on hento. Ja maku on hieno!

Ari Makela kirjoitti...

Maku toimi minusta oikein hyvin. Friteeratut? Mitä olet käyttänyt frittitaikinana?

Merituuli kirjoitti...

Meillä on kuhaa pakkasessa joten voitaisiinpa kokeilla!

Friteerasin lehdet ihan sinällään 140 asteisessa rypsiöljyssä. täällä asiasta enemmän.(älä menetä hermojasi vaikken linkkiä rakentanutkaan. minulla se ei tapahdu kädenkäänteessä ;) http://sillasipuli.blogspot.com/2009/06/friteeratut-nokkosenlehdet.html

Joy kirjoitti...

Hui, jotenkin pelkään syödä nokkosia vaikka tiedän etteivät ne polta.