keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Kanavartaat käsivaralta
Keittiörempan jäljiltä minulla on liededessäni grillivastus, ensimmäisen kerran sitten lapsuudenkotini joten muisto siitä, että onko se hyödyllinen oli kadonnut jo kauan sitten ja varsinaisesti innostuin ruoanlaitosta vasta yliopistolla opiskellassani.

Tarvitsetpaketti broilerin rintafileitä
tummaa soijakastiketta
thaichilikastiketta
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä raastettuna
kirsikkatomaatteja

Leikkaa fileet vartaisiin sopiviksi palasiksi. Marinoi ne soijan, chilikastikkeen ja inkiväärin sekoituksessa tunnin verran.

Kuumenna uuni 275 °C, grillivastus päällä. Pujota fileenpalaset ja tomaatit vartaisiin, grillaa neljä minuuttia, käännä vartaat ja grillaa toiset neljä minuuttia tai kunnes vartaat ovat kypsiä - grillasinko minä tosiaan yhteensä vain kahdeksan minuuttia, ei voi muistaa, mutta siltä ajastimeni säädöt vaikuttavat.

KommenntitLopputulos oli yksinkertainen, mehukas ja maukas. Oliko se grillivastuksen ansiota vai tuliko ruoasta hyvää siitä huolimatta, en osaa sanoa. Ruoassa oli inkivääriä, joten se ei voi olla pelkästään pahaa. Pienistä vartaisiin liittyvistä epätasapainokommelluksista huolimatta oishikatta 4/5.

2 kommenttia:

Maireanna kirjoitti...

Inkivääriä vierastetaan vieläkin vaikka sitä laitetaan melkein joka ruokalajiin. Hyvää se on, grillivartaaseen en olekkaan kokeillut vielä. Pannaan korvan taa..

tei kirjoitti...

Jos epatasapainokommelluksilla tarkoitat sita, etta vartaita oli vaikea kaantaa, jotta ne paistuu hyvin molemmilta puolilta, niin tahan loytyy helppo apu: palaset pujotetaan kahteen rinnakkaiseen tikkuun. Silloin ne eivat paase pyorahtelemaan ympari.