tiistai 13. toukokuuta 2008

Penneä mausteisessa makkarakastikkeessa



Äijäruokalassa on selvästi italialainen vaihe ja tämän päivän illallisen inspiroi kirja Ihana Italian keittiö.

Alkuperäiseen reseptiin tarvitset



3 rkl öljyä
25 g voita
½ sipulia silputtuna
½ pientä salottisipulia pilkottuna
1 pieni ohuiksi viipaleiksi leikattu porkkana
1 viipaloitu sellerinvarsi
100 g salamelle- tai salamimakkaraa pieninä muruina
½ keltaista paprikaa siememenettömänä ja kuutioituna
4 revittyä basilikanlehteä
½ dl kuivaa valkoviiniä
400 g penne-pastaa
2 rkl ruokalusikallista pecorinoa
2 rkl raastettua parmesania
muutama tuore basilikanlehti koristeluun

Pecorinoa löysin Arabian S-Marketista (käyn lähes poikkeuksetta K-Supermarketissa, koska pidän sitä olennaisesti parempana valikoimaltaan). Sellerille olen hillittömän allerginen, joten jätin sen pois. Katastrofin poikanen syntyi ruokaa tehdessä: keittiössä ei ollut ainuttakaan sipulia. Minun keittiössäni on aina sipulia! Käytin sitten kolme salottisipulia ja pätkän purjoa.

Reseptin ainesosissa puhutaan kuivasta valkoviinistä, mutta itse ohjeessa käytetään punaviiniä. Valitsin valkoviinin. Hullunrohkeana valitsin salamiksi porosalamin, jota ei ainakaan autenttiseksi italiaiseksi raaka-aineeksi voi sanoa. Salamin kuutioin murentamisen sijasta.

Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kasarissa. Lisää sipuli, salottisipuli, porkkana ja purjo. Kuullota miedolla lämmöllä neljä minuuttia. Lisäsin tässä kohtaa mielijohteesta myös valkosipulin kynnen.

Sekoita hyvin ja lisää salamimurut, paprikakuutitot ja basilikasilppu. Ruskista keskilämmöllä 3-4 minuuttia ja kostuta viinillä.

Keitä pennet pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi ja valuta ne hyvin. Asettele pasta lautaselle. Lisää juustot (käytin sitten loppujen lopuksi vain parmesania, koska en halunnut avata pecorino-pakettia kuivumaan). Lisää makkarakastike päälle.

Kastike maistui valmistumisensa lppuvaiheessa turhan hapokkaan viiniseltä (pitikö se nyt sinne kerralla lurauttaa?). Lopputulos kuitenkin miellytti liian hapokkuuden kadotessa kastikkeen hautuessa odottamassa pastan kypsymistä.

Ei kommentteja: