perjantai 16. toukokuuta 2008

Loisteessa lounaalla

Minulle tarjottiin tänään lounas helsinkiläisessä ravintola
Loisteessa. Arvoin pitkään ankankoiven polentan kera ja höyretyn kuhan kasvisrisoleen ja vaniljahollandaisekastikkeen kanssa.. Tuore http://sillasipuli.blogspot.com/2008/05/vaniljainen-menu-salamahaasteen.html vaniljasalama käänsi mieleni kuhaan. Useimmat työtoverini valitsivat pippuripihvin, joka oli varsin epätavallinen: siinä oli pinnalla myös sinappia. Annos oli kuulemma erittäin hyvä. Ankankoipi oli kuulemma ok, mutta ei loistelias. Viereen saapui lohi, joka ainakin näytti herkulliselta, mutta unohdin kysyä annoksesta kommentin. Omaan kuhaani oli vähän pettynyt. Ihan ok, mutta suuria kiksejä en annoksesta saanut ja annoksen perunat olisivat voineet olla hivenen kypsempiä. Vaniljahollandaisea voisi kokeilla itsekin. Annosten estetiikkaan oli kiinnitetty runsaasti huomiota.

Loistelounas ei siis ollut täydellinen kokemus, mutta voisi sitä kokeilla joskus toistekin. Arvokas lounas itse maksettavaksi, tosin. Kalliimmista lounaspaikoista taidan käydä ensin Kosmoksessa. Ravintolassa, josta muinaisessa fuksisuunnistuksessa oli monivalintatehtävä:"Onko Matti Pellonpää

a) Kosmoksessa
b) Kaaoksessa
c) Kosmoksessa kaaoksessa?

Kosmoksen listalta muuten löytyy 17. Hummerikastikkeella kuorrutettua kuhaa ja ravunpyrstöjä à la Aki Kaurismäki 24 ,- Kaurismäki-fanille ja kuhan ystävälle taisi löytyä jo ruokakin.

Ei kommentteja: