torstai 2. huhtikuuta 2020

Sherryinen oliiviriisi – arroz y aceituna

Oliiviriisi lautasella

Kumppanini reseptivalikoimaan sherryinen oliviiriisi arroz y aceitun, joka on peräisin Keith Floydin kirjasta Kaikki kankkusesta. Alkuperäisessä reseptissä käytetään kanalientä eikä siinä ole katkarapuja. Proteiiniksi kävisi varmasti myös kana.

Tarvitset


neljälle

3 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli hienoksi hakattuna
4 valkosipulin kynttä hienoksi hakattuna
350 g pitkäjyväistä riisiä
1 tl cayennepippuria
1 viinilasillinen sherryä
6 dl kana- tai kasvislientä
hyppysellinen sahramia
200 g pakasteherneitä
katkarapuja
4 rkl lehtipersiljasilppua
20 mustaa oliivia viipaloituna
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
sitruunamehua

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kypsennä kullankeltaiseksi noin 5-8 minuutttia. Lisää riisi ja hämmennä se öljyn sekaan. Ripottele cayenne pannulle. Kypsennä minuutin verran ja kaada sherry sekaan.

Anna kiehua hiljaa, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Lisää liemi ja sahrami. Peitä kannella ja anna kypsyä 15 minuuttia eli kunnes riisi on imenyt suuriman osan nesteestä. Lisää herneet, oliivit, persilja, katkaravut sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Kypsennä vielä viisi minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin.

Kommentit


Oliiviriisi pannulla

Äkkiseltään ainesosat kuulostavat hieman erikoiselta yhdistelmältä, mutta tämä on oikeasti hyvää ja kokeilemisen arvoista. Sahrami tuo vielä kauniin värin, joten 5/5.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä riisiå itse käytät

Ari Makela kirjoitti...

Yleensä käytän pitkäjyväisenä riisinä basmatiriisiä, mutta tällä kertaa oli jasmiini- ja basmatiriisien sekoitusta, koska muuta ei kaupassa ollut.

Ari Makela kirjoitti...

Riisi olikin tällä kertaa itse asiassa Pirkan pitkäjyväistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...