sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Lohta calvados-kerma-kastikkeella

Salmon with Calvados

Calvados innoitti kumppanini etsimään ruokia, joissa käytetään calvadosta raaka-aineena ja lopulta vaihtoehdoista valikoitui paistettu lohi calvadoskermakastikkeella frisée -salaattipedillä. Salaattipeti vaihtui perunagratiiniksi, koska halusimme jatkaa perunagratiinikokeilujamme. Aina maukkailla perunagratiineilla on tapana näyttää ikäviltä läjillä lautasella, varsinkin valokuvissa, joten olemme testailleet gratiinien valmistamista muffinsipelleillä.

Alkuperäistä reseptiä muokkasimme myös käyttämällä nahallista kalaa parempien paisto-ominaisuuksien vuoksi ja kastikkeesta teimme paksumpaa, koska salaattiakaan ei ollut ja ohut kastike olisi levinnyt ikävästi lautaselle.

Salmon with Calvados

Tarvitset


Kahdelle

2½ rkl voita
125 ml hienksi silputtua salottisipulia
1 tl tuoreita timjaminlehtiä
1 tl hienoksi silputtua valkosipulia
90 ml calvadosta
125 ml kuohukermaa
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
350 g nahallista lohta

Sulata keskilämmöllä kastikekasarissa 1½ rkl voita. Lisää salottisipulit, timjami ja valkosipuli ja kuullota.

Lisää calvados ja keitä kokoon, kunnes neste on puolittunut. Lisää kerma ja keitä korkealla keskilämmöllä kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään, mutta pidä lämpimänä.

Kastikkeen keittyessä kokoon sulata 1 rkl voita paistinpannulla korkealla keskilämmöllä. Paista nahkapuoli alaspäin kullanruskeaksi, käännä ja ruskista myös toiselta puolelta.

Tarjoile salaatin tai perunagratiinin kera.

Kommentit


Salmon and Calvados

Tästä tuli oikein hyvää, perunagratiinikokeilumme edistyivät, mutta kuvat jäivät hiukan ahtaiksi, joten oishikatta 4/5. Pitää joskus kokeilla vielä alkuperäistäkin reseptiä.
Ei kommentteja: