torstai 7. toukokuuta 2020

Parmesan-ruisleivitetyt ahvenfileet voisella kermakastikkeella.

Perch with cream butter sauce Viime viikonlopun ruokaideoihin kuului perinteisen keittiöni kastikkeen, voisen kermakastikkeen, kaivaminen naftaliinista. Nuorempana minulla oli tapana tehdä tätä kastiketta, kun vieraita oli enemmän, sillä se on paitsi herkullista, myös lähes mahdoton mokata. Pieni sadisti minussa nautti, kun pyysin vieraalta apua:– Voisitko auttaa kuutioimalla voin? – Koko paketti? – Koko paketti.. Vanhemmiten minusta on tullut toivottavasti pykälää kiltimpi, mutta tämä kastike on edelleen ihastuttavan turmiollinen.


Kalatiskille menin idealla jotain vaaleaa kalaa ja onneksemme tiskiltä löytyi ahventa. Kumppanini ehdotti leivittämistä parmesanin ja ruisjauhon sekoituksessa. Koska parmesan on ainoa paheemme, niin miksi ei?




Tarvitset

kahdelle

1½ salottisipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
¼ dl valkoviiniä tai vettä
½ dl kuohukermaa
125 g voita suolaa
vastajauhettua valkopippuria
(sitruunamehua)

Silppua sipuli. Pane sipuli, viinietikka ja viini tai vesti kasariin. Keitä kokoon, kunnes lientä on jäljellä 2-3 rkl. Sipulit voit halutessasi siivilöidä pois.

Lisää kerma ja voi nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Viimeistele maku suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunamehutilkalla.

4 nahatonta ahvenfilettä
ruisjauhoja
raastettua parmesania
vastajauhettua valkopippuria
suolaa
voita paistamiseen

Sekoita lautasella ruisjauhot, parmesan-raaste, suola ja valkopippuri. Pyöräytä fileet parmesan-jauho-sekoituksessa ja paista mukavan rapeiksi voissa.

Tarjoile heti perunalumen kera.




Kommentit

Herkullista ja kaunista, joten oishikatta 5/5.

Ei kommentteja: