torstai 19. marraskuuta 2015

Vappu Pimiän uunibroileri

From Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja II

Vappu Pimiän reseptikirjasta 2, josta Heidi kirjoitti, päätyi ensimmäisenä kokeiluun maukkaan ja nopeasti tehtävän oloinen uunibroileri perjantai-illalliseksi. Perjantaina on mukavaa syödä vähän paremmin, mutta työpäivän jälkeen ei halua viettää koko iltaa keittiössä.

Tarvitset


1 tuore broileri
2 sitruunaa
suolaa
1 ruukku tuoretta timjamia tai 1 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
1 pieni bataatti
2-4 perunaa
pala juuriselleriä
4-5 valkosipulin kynttä
1-2 sipulia
2-3 lorausta oliiviöljyä
(1 dl valkoviiniä)

Lämmitä uuni 200 °C.

Kuivaa broileri talouspaperilla ja ripottele sisälle reilusti suolaa. "Puolita sitruunat ja tunge yksi puolikas broilerin takapuoleen" (suora lainaus keittokirjasta). Aseta lintu uunivuokaan rintafileet ylöspäin. Tee veitsellä viillot rintafileisiin ja koipiin. Ujuta sormi nahan ja rintafileen väliin, hiero sinne reilusti suolaa ja muutama oksa timjamia. Hiero linnun pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria.

From Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja II

Kuori ja leikkaa juurekset reilun kokoisiksi palouksi. Kuori ja puolita sipulit. Jätä kuoritut valkosipulin kynnet kokonaisiksi. Lado kasvikset sekä yhden sitruunan puolikkaat vuokaan broilerin kera. Riivi sekaan reilusti timjamia. Ripottele kasvisten päälle suolaa ja rouhi pippuria.

Purista sekaan sitruunanpuolikkaan mehu broilerin ja kasvisten päälle sekä pirskottele oliiviöljyä. Jos käytät valkoviiniä, kaada se vuokaan. Laita uuniin ja paista 1-1½ tuntia riippuen broilerin koosta.

From Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja II

Sivumennen sanoen: keittiöön kannattaa hommata kirjateline. Kirjaa on helppo lukea ja se on turvassa rasvalta ja roiskeilta.

Kommentit


Pimiän resepti tuo mieleen taginet, ja valmistinkin tämän taginen pohjaosassa. Mietin hetken taginen kannen käyttämistä, mutta ensimmäisellä kerralla pyrin noudattamaan alkuperäistä reseptiä. Tästä tuli erittäin hyvää, joten totean, että harvinainen oishikatta 5/5.


Ei kommentteja: