torstai 19. marraskuuta 2015

Vapun reseptikirja 2

Viihteen moniosaaja ja juontaja Vappu Pimiä jaksaa hämmästyttää. Hän kulkee ruokamaailmassa yhtä sulavasti kuin lukuisissa viihteen kiemuroissa. Pimiä julkaisi pyhäinpäivän kynnyksellä jo toisen kirjansa: Vapun reseptikirja 2.

Vapun reseptikirja 2 julkaistiin 30.10.2015.

Pimiä sai ensimaistiaiset ruoanlaitosta ja maittavasta ruoasta jo lapsuudenkodissaan. Keittiömestari-isä huolehti, että rakkaus ruokaan näkyi perheen arjessa. Nyt Vappu välittää samaa ilosanomaa omassa nelihenkisessä perheessään.

"Arjen ruokailu saattaa olla ainoa hetki, kun saman katon alla asuvat kokoontuvat yhdessä pöydän ääreen. Myös meidän perheemme vaihtaa kulumiset päivän kulusta päivällisen äärellä... Viivähdä hyvän ruoan äärellä, sillä se on yksi elämän suurista nautinnoista", Pimiä kirjoittaa esipuheessa.

From Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja II

Vappu Pimiä kirjansa julkistamistilaisuudessa Ravintola Salutorgetissa.


Nopeaa ja herkullista


Pimiän kirjan ideologiaan on helppo ihastua: herkullista ruokaa nopeasti ja lähikaupan raaka-aineista. "Jokaisella on oikeus hyvään ruokaan, eikä sen valmistaminen saa viedä puolta päivää", Pimiä kiteyttää.

Kirja on kavalkadi Pimiän lempiresepteistä höystettynä myös kansainvälisillä vaikutteilla. Kirja sai alkunsa Pimiän ollessa Dubain matkalla tammikuussa.

"Los Angelesissa viettämäni aika näkyy siinä, että hain inspiraatiota siellä vallitsevasta lehtikaalibuumista."

Minkä reseptien Pimiä itse toivoo nousevan esille kirjasta?

"Sain innovaation banaaniletuista ja kehitin banaanipehmiksen. Toivon, että siitä tulee hitti", Pimiä naurahtaa.

From Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja II

From Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja II

Kaipuu näyttävämpään visuaalisuuteen


Vapun reseptikirja 2 sisältää reilun kattauksen alkuruokia, keittoja, salaatteja, kalaa, lihaa, pastaa, lisukkeita ja pikkusyötäviä sekä makeaa.

Täydellinen tämäkään reseptikirja ei kuitenkaan ole. Visualistina olisin kovasti kaivannut koko sivun kokoisia ja mielenkiintoisemmista kuvakulmista otettuja kuvia eri ruokalajeista. Kuva on itselleni tärkein valintakriteeri, kun valitsen suosikkejani ruokapöytämme antimiksi.

Onnekkaasti ensimmäinen Äijäruokalassa kokeilussa ollut resepti – kokonainen uunibroileri – oli niin suussasulavan herkullista, että se sulatti paatuneimmankin kananvihaajan sydämen. Kirjan heikko visuaalisuus unohtui ja muutkin reseptit päässevät pian kokeiluun.Nyt kun vielä jaksamme noudattaa Vappu Pimiän kokonaisvaltaista ruokailureseptiä: arkena kevyesti ja viikonloppuna pitkän kaavan mukaan herkutellen, elämää rullaa mukavasti.

Vappu Pimiän kirjanjulkistustilaisuudessa oli tarjolla avokadoleipiä, meetwurstitahnaa ruisnappien kera (herkullista!) ja mustikka-kardemummakakkua.


Vappu Pimiä: Vapun reseptikirja 2
Cozy Publishing

1 kommentti:

Minna Enqvist kirjoitti...

Selailin kirjaa messuilla ja minulle jäi päällimmäisenä mieleen kuinka kaunis kirja oli!